BAAN COMPANY INTRODUCEERT BAAN E-ENTERPRISE

Complete e-commerce oplossing op basis van Microsoft Site Server

Barneveld en Reston (Virginia, VS), 26 april 1999 – Baan Company introduceert Baan E-Enterprise, een reeks Internet-applicaties op basis van het Microsoft Site Server-platform. Met E-Enterprise kunnen organisaties e-commerce oplossingen ontwikkelen voor het hele netwerk van werknemers, partners, verkopers, leveranciers en klanten.

Baan E-Enterprise bestaat uit de webapplicaties Baan E-Sales, Baan E-Collaboration en Baan E-Procurement en stelt klanten in staat hun bestaande Baan-applicaties uit te breiden met oplossingen voor business-to-business e-commerce, samenwerking binnen de toeleveringsketen en indirect procurement. De suite vergt geen investering in een nieuwe back-office infrastructuur en kan probleemloos worden geïntegreerd met andere Baan-producten, waaronder de BaanIV-productlijn, BaanERP, Baan FrontOffice en Baan Supply Chain Solutions.

"Baan is een marktleider op de markt voor enterprise-applicaties en heeft een duidelijke visie op hoe haar klanten het Internet nog beter kunnen benutten", aldus Charles Stevens, vice president van Microsoft Application Developers Customer Unit. "De combinatie van Baan E-Enterprise en Microsoft Site Server 3.0 Commerce Edition resulteert in een flexibel e-commerce platform, waarmee IT-afdelingen de nieuwe generatie informatieportalen, extended supply chains en geavanceerde verkoopoplossingen kunnen ontwikkelen."

Beschikbaarheid

Baan E-Sales en Baan E-Collaboration zijn naar verwachting vanaf juni 1999 beschikbaar. Baan E-Procurement zal in het derde kwartaal van dit jaar op de markt komen. Aanvullende applicaties voor de suite zullen in de vorm van een gefaseerde roll-out beschikbaar komen.

Baan E-Enterprise wordt geleverd door de eigen verkoopafdeling van Baan, door Value-Added Resellers (VAR’s), integratiespecialisten en Microsoft Certified Solution Providers. Voor een volledig overzicht van verkooppartners van Baan kunt u terecht op http://alliances.baan.com.

Baan Company

Baan Company, opgericht in 1978, is een internationaal softwarebedrijf dat de markt definieert voor high-volume, gebundelde enterprise-toepassingen. Baan levert een totaalpakket van geïntegreerde, Jaar2000-compliant softwarecomponenten waarmee de belangrijkste bedrijfsprocessen in bedrijven van verschillende grootte en verschillende aard kunnen worden aangestuurd. Baan ondersteunt op unieke wijze het proces van voortdurende bedrijfsoptimalisatie, namelijk met de Dynamic Enterprise Modeling functionaliteit en met producten die snel kunnen worden geïmplementeerd en gebruikt, en die op flexibele wijze kunnen worden aangepast aan veranderingen in het bedrijf. Dankzij de 'evergreen' producten van Baan kunnen klanten sneller inspelen op de veranderende behoeften van hun klanten, en wel door optimaal beheer van real-time informatie in de totale 'value chain'. De hoofdkantoren van Baan Company bevinden zich in Barneveld en Reston (Virginia, VS). De gewone aandelen van Baan Company worden verhandeld op de NASDAQ Stock Market (onder het symbool BAANF) en op de Amsterdamse Effectenbeurs (onder het symbool BAAN).

Deel: ' Baan introduceert Baan E-Enterprise '
Lees ook