Baanbrekend living concept krijgt primeur in Nederland


na succes Milaan nu lancering Wrap Spaces in Amsterdam

ASCH, 20120823 -- Koken in een keuken? Koffie drinken in de woonkamer? Werken op kantoor? Zo traditioneel. In het leven van nu zijn geen specifieke functies meer toegeschreven aan tijd en plaats. Wrap Spaces introduceert een modulair leefsysteem waarin de 24/7 lifestyle centraal staat. Een keuken, een living en een kantoor die je niet ziet wanneer je ‘m niet gebruikt, maar er wél is als je ’m nodig hebt. Zie de foto's op de website. Na overweldigende reacties op het prototype in Milaan wordt Wrap gelanceerd op de woonbeurs in Amsterdam.

[Foto's Wrap Spaces baanbrekend living concept]


This is NOT a kitchen

De veelzeggende uitspraak ‘This is NOT a kitchen’, afgeleid van Magritte’s befaamde ‘Ceci n'est pas une pipe’ komt nog het meest in de buurt van wat Wrap Spaces precies is. Of liever gezegd, wat het níet is. In eerste instantie ontworpen als keuken, later doorontwikkeld tot een modulair systeem, dat geheel naar wens kan worden samengesteld. De constructie wordt aan de muur bevestigd, waardoor er onder en boven vrije ruimte blijft. De ingebouwde verdeler zorgt ervoor dat er slechts één aansluitpunt voor water en elektriciteit nodig is. Doordat Wrap Spaces geen vast onderdeel van het huis is, maar tot de inboedel behoort, kan het bij een verhuizing gemakkelijk meegenomen en, desgewenst, uitgebreid worden.

Breaking Boundaries

Over alles, maar dan ook echt alles, aan Wrap Spaces is nagedacht. Het speciaal ontwikkelde schuifsysteem, de onverwoestbare aluminium ombouw, het slijtvaste werkblad en de duurzame, te personaliseren, panelen. Ook voor wat betreft de apparatuur zijn geen concessies gedaan.

Wrap Spaces is voor mensen die hun eigen keuzes maken, zelf bepalen hoe ze leven en onafhankelijk zijn van tijd en plaats. Mensen hoeven zich niet langer aan te passen aan hun omgeving, Wrap Spaces past zich aan aan hen!

If you want breakfast in bed, then sleep in the kitchen

De vrijheid om te kunnen doen wat je wilt, is wat Wrap Spaces zo uniek maakt. Het gedrag van de gebruiker staat centraal, de functie die Wrap Spaces heeft is ‘volgend’. Met één druk op de knop is de functie aan te passen aan het gebruikersgedrag: bijvoorbeeld van koken tot werken tot ontspannen leven. Wrap Spaces transformeert dus van keuken tot kantoor tot designmeubel.

Chalfoun en Losekoot hebben het begrip vrijheid vertaald in een concept. Een concept dat maximaal leefcomfort creëert: het systeem zorgt voor 25% extra leefruimte. Of 25% minder benodigde ruimte, net hoe je het bekijkt.

Milaan design week 2012

De reacties van bezoekers tijdens de Eurocucina dit voorjaar in Milaan op het prototype - bij de introductie van Wrap Spaces - waren overweldigend. Op een speciale ‘ideas wall’ konden ze hun reactie/visie kwijt. En dat is gebeurd! In vele talen zijn duizenden complimenten geschreven en adviezen gegeven.

Productie en woonbeurs Rai 2012
Wrap Spaces is nu in productie. Wrap Spaces is te bestellen in Nederland vanaf 25 september en leverbaar vanaf 1 januari 2013. Graag nodigen we u uit bij Wrap Spaces tijdens de Woonbeurs (25 t/m 30 september) in de Rai in Amsterdam. U vindt ons in standnummer 11-061. Een voorproefje: zie Wrap, pag.3 in www.woonbeurs.nl/media/pdf/WoonbeursAmsterdam_persbericht_low.pdf

Wrap Spaces is genomineerd voor de prestigieuze German Design Award 2013.


Deel: ' Baanbrekend living concept krijgt primeur in Nederland '
Lees ook