Gemeente Baarn

Week 21 - 18 mei t/m 24 mei 2000

HARSCAMP

De Harscamp behoort al sinds 1938 bij het Leger des Heils.Veel Baarnaars kennen de villa aan de Ringlaan nog als Kindertehuis, de laatste jaren was de afdeling Jeugdhulpverlening hierin gehuisvest. Het pand is grondig verbouwd en krijgt een totaal andere bestemming. Het wordt een verpleeghuis voor dak- en thuislozen, voor diegenen die er het slechtst aan toe zijn. De omwonenden zijn niet erg blij met deze bestemming, zij vrezen veel overlast. Dit was een reden voor het Leger des Heils om afgelopen zaterdag Open Huis te houden. De naaste buurtbewoners waren per brief uitgenodigd, maar er lieten zich weinig zien.

Wel waren er onder de bezoekers veel vrijwilligers en toekomstig personeel. Iedereen kon kiezen: zelf rondkijken of meegaan met een rondleiding. Van de kamer van de verpleegkundigen met de medicijnkluis tot de computer voor de alarmmeldingen, het was allemaal te bezichtigen.

Van het mooie interieur van de Harscamp is veel verdwenen, alles moest natuurlijk wel aan de eisen van een verpleeghuis voldoen. Alleen de gebrandschilderde ramen zijn gebleven, evenals het trappenhuis, de hal en de vele initialen van de vroegere bewoners: de Reder van Noort en zijn vrouw.
Vanuit Vogelsangh in Hilversum vindt vrijdag de verhuizing plaats.
Ans van Egdom ans@a-net.nl

Deel: ' Baarnaars niet blij met tehuis voor daklozen in De Harscamp '
Lees ook