Ingezonden persbericht


Voor onmiddellijke publicatie

Babylon en Starhome kondigen gezamenlijke diensten voor mobiele operators aan

22 juli 2002 - Babylon Ltd., een toonaangevende leverancier van informatietoegang- en vertaalsoftware, en Starhome, een vooraanstaande wereldwijde service provider voor mobiele operators, hebben vandaag hun nieuwe partnerschap aangekondigd. Starhome ontwikkelt, integreert en beheert geavanceerde diensten voor mobiele abonnees thuis, op het werk of waar ze ook roamen. Volgens de overeenkomst zal de informatietoegang-, vertaal- en conversieoplossing 'met een enkele muisklik' van Babylon worden toegevoegd aan de lokalisatiediensten die Starhome momenteel aan zijn klanten aanbiedt.

Met de "door Starhome verrijkte Babylon-diensten" kunnen gebruikers een SMS-zoekvraag met een willekeurig woord versturen en onmiddellijk een SMS-antwoord met de relevante informatie, vertaling of conversie ontvangen. Zo kunnen gebruikers die in Rome aankomen onmiddellijk de Italiaanse vertaling van het woord "hotel" ontvangen, evenals informatie over prijzen en beschikbaarheid van hotelkamers, valutakoersen en zelfs een vijfdaagse weersverwachting.

Deze dienst, die ook in WAP en iMode beschikbaar is, is gebaseerd op de 'single click' informatiediensten van Babylon voor de PC-markt. Starhome functioneert als verkoop- en marketing-front voor deze dienst en zal daarbij gebruik maken van zijn sterke draagvlak van mobiele operators.

"Starhome heeft ons de perfecte gelegenheid geboden om de populaire diensten van Babylon aan de wereld van de mobiele telefoongebruikers aan te bieden", verklaarde Alon Carmeli, VP Business Development van Babylon. "Mobiele gebruikers verwachten vandaag dat de operators hun diensten met een toegevoegde waarde leveren. De diensten die Babylon reeds aan de mobiele gebruiker verstrekt, hebben buitengewoon positieve reacties losgemaakt en zijn zeer gunstig onthaald."

"Babylon's unieke reservoir van gegevensbronnen in vele talen en de technologie om met een enkele muisklik informatie op te halen, is in het domein van het Internet bijzonder efficiënt gebleken", zei Alon Barnea, VP Business Development van Starhome. "Wij zijn enorm blij onze klanten, toonaangevende mobiele operators over de hele wereld, deze intuïtieve dienst te kunnen aanbieden ten behoeve van hun particuliere en bedrijfsklanten."

Over Babylon
De software van Babylon werd voor het eerst in september 1997 uitgebracht. De onderneming heeft nu ruim 17 miljoen geregistreerde gebruikers van zijn informatietoegang- en vertaalsoftware. Dagelijks komen hier 20.000 nieuwe gebruikers bij. Vorig jaar is Babylon begonnen kosten in rekening te brengen voor zijn diensten. Een zeer groot aantal van de gratis gebruikers is bereid gebleken voor het gebruik van de software te betalen. Babylon is ook met succes doorgedrongen op de bedrijvenmarkt en heeft bulklicenties verkocht aan leiders in diverse sectoren, zoals Ernst & Young, UBS Cisco Systems, Oracle, Sony, UPS, Coca-Cola, Gillette/Braun, BMC Software, Comverse, AEG, Aventis en nog vele andere. Voor meer informatie, bezoek de website van Babylon op www.babylon.com.

Babylon wordt in Nederland verdeeld door KSC Software & Services en door haar resellers Seven-Winds, Dataplus Distri en CDG.

Over Starhome
Starhome biedt een volledige dienstverlening aan voor de ontwikkeling, de integratie en het beheer van geavanceerde diensten voor mobiele abonnees thuis, op het werk of waar ze ook roamen. De unieke wereldwijde diensten van Starhome - gedeeld platform voor meerdere diensten, wereldwijd IP-netwerk en mobiele expertise - helpen mobiele operators bij het introduceren van nieuwe diensten en zorgen voor een snelle implementatie met minimale technische en financiële risico's. Als toonaangevende wereldwijde service provider biedt Starhome een hogere opbrengst met lagere bedrijfskosten, een sneller investeringsrendement en een directe invloed op de gemiddelde opbrengst per gebruiker. Starhome heeft wereldwijd de grootste verspreiding en zijn diensten worden momenteel over de hele wereld door ruim 30 mobiele operators gebruikt, met toegang tot 100 miljoen gebruikers.

Starhome is opgericht in 1999 en is een een werkmaatschappij van Comverse Technology, Inc., een onderneming uit de S&P 500 en NASDAQ-100 Index die wereldleider is in multimedia telecommunicatietoepassingen. Door de kracht van Comverse te combineren met de unieke positionering van Starhome, heeft Starhome een belangrijke impact op de wereld van reizigers en mobiele diensten. Voor meer informatie, bezoek de website van Starhome op http://www.starhome.com.

Foto's/dia's zijn op aanvraag bij CGP Europe verkrijgbaar. De informatie en afbeeldingen gerelateerd aan de persberichten zijn ook beschikbaar op onze website: www.cgp.be - Photo Library.

Deel: ' Babylon en Starhome kondigen gezamenlijke diensten voor mobiele oper.. '
Lees ook