Ingezonden persbericht


Persbericht: BaByXL start met breedband SDSL+ voor de zakelijke markt

Persbericht

BaByXL start met breedband SDSL+ voor de zakelijke markt

Den Haag, 4 oktober 2001 - BaByXL BroadBand DSL heeft vandaag bekend gemaakt dat zij per direct start met het aanbieden van symmetrische DSL-breedbanddiensten. SDSL+ is een kwalitatief, sterk onderscheidende DSL-variant die met name geschikt is voor de zakelijke markt waar men werkt met relatief grote hoeveelheden (symmetrisch) dataverkeer. BaByXL biedt met SDSL+ nu een kostenefficiënt alternatief door hogere, symmetrische 'non-blocked' (snelheidsgegarandeerde) bandbreedtes te leveren tegen een vast bedrag per maand. BaByXL gaat SDSL+ aanbieden in vijf verschillende breedband-varianten: 512/512 Kbps, 1024/1024 Kbps, 1536/1536 Kbps, 2048/2048 Kbps en 2304/2304 Kbps.

SDSL-technologie maakt het mogelijk om op snelheden tot 2,3 Megabit per seconde, via telefoonlijnen, data te communiceren. SDSL staat voor 'Symmetric Digital Subscriber Line' en het kenmerkende verschil met ADSL ('Asymmetric Digital Subscriber Line') is dat er symmetrische (identieke) bandbreedtes worden aangeboden. Dit betekent dat de 'upstream' (data versturen) én 'downstream' (data ontvangen) breedbandsnelheden gelijk zijn, iets wat met ADSL niet het geval is. Bij ADSL is de 'downstream' snelheid in de regel namelijk hoger dan de 'upstream' snelheid, wat de dienst ideaal maakt voor het ontvangen van grote data bestanden.

Voor bedrijven zoals bijvoorbeeld drukkerijen, reclame- en designbureaus, makelaarskantoren, financiële dienstverleners en architectenbureaus is SDSL+ van BaByXL, vanwege hoge 'up'- en 'downstream' snelheidsgaranties, uitermate geschikt ter ondersteuning van hun kernactiviteiten welke afhankelijk zijn van het versturen en ontvangen van veel (grote) databestanden zoals bijvoorbeeld grafisch werk.

SDSL+ ondersteunt ook toepassingen op het gebied van bijvoorbeeld online videocommunicatie en teleconferencing. Verder is SDSL+ uitermate geschikt voor webhosting waarvoor met name veel 'upstream' snelheid nodig is en dit geldt ook voor het steeds populairder wordende audio- en video hosting.

Frank van der Heijden, Chief Executive Officer (CEO) van BaByXL BroadBand DSL verklaarde: "Met de introductie van SDSL+ beantwoordt BaByXL aan de sterk groeiende vraag van de zakelijke markt naar een kwalitatieve (kosten)efficiënte breedbandoplossing ter vervanging van kostbare ISDN-aansluitingen en/of het gebruik van huurlijnen. SDSL+ van BaByXL zal, net als haar ADSL-dienstverlening, een snelle opmars maken en de ontwikkeling van de Nederlandse breedband DSL-markt gaan ondersteunen."

"BaByXL staat bekend om haar technisch geavanceerde 'non-blocked' DSL-netwerk en haar flexibele organisatiestructuur welke volledig is gericht op het leveren van een kwalitatieve dienstverlening op basis van DSL-technologie. De volledig geautomatiseerde orderprocessen zullen er voor zorgen dat, naast onze ADSL-diensten, een snelle oplevering van SDSL+ realiseerbaar is en dat de zakelijke eindgebruikers van onze partners (bestaande uit Internet Service Providers, telecom bedrijven en 'resellers') op korte termijn kunnen gaan profiteren van de vele voordelen van SDSL+," besluit Frank van der Heijden.


-einde-

Over BaByXL BroadBand DSL

BaByXL BroadBand DSL is een onafhankelijke Nederlandse aanbieder van een snel fijnmazig breedband (Internet)toegangsnetwerk. BaByXL levert haar breedbanddiensten aan Internet Service Providers en Telecombedrijven. Door gebruik te maken van geavanceerde DSL-technologie zorgt BaByXL ervoor dat de bestaande telefoonverbindingen van eindgebruikers ingrijpend worden opgewaardeerd. Hierdoor kunnen particuliere en zakelijke eindgebruikers beschikken over rechtstreekse toegang tot een geavanceerd 'always on' breedbandnetwerk met transmissiesnelheden tot 2 Mbps, 30 tot 40 maal sneller dan de huidige telefoonaansluiting. Deze snelheden brengen nieuwe multimedia-toepassingen via Internet, zoals het ontvangen en verzenden van videobeelden, binnen het bereik van iedere eindgebruiker. Door het plaatsen van geavanceerde apparatuur in wijkcentrales maakt BaByXL breedbandcommunicatie op korte termijn beschikbaar in nagenoeg heel Nederland. BaByXL BroadBand DSL: www.babyxl.com

Voor de redactie

BaByXL BroadBand DSL

Bordewijklaan 50

2591 XR Den Haag

Stephanie Kiès

Marketing & Communications Manager

Telefoon: 070 3492 000

Mobiel: 062 2235 812

e-mail: s.kiès@babyxl.com

Deel: ' BaByXL start met breedband SDSL+ voor de zakelijke markt '
Lees ook