Benoeming Robert Furniss-Roe toont sterk, consistent leiderschap binnen Bacardi

Benoeming Robert Furniss-Roe toont sterk, consistent leiderschap binnen Bacardi

HAMILTON, Bermuda--(BUSINESS WIRE)-- 20110713 --

Bacardi Limited, 's werelds grootste private onderneming voor gedistilleerde dranken, maakte vandaag de benoeming van Robert Furniss-Roe bekend als President van Bacardi North America, met verantwoordelijkheden voor het leiden van alle activiteiten in de regio voor Bacardi's internationaal bekende portefeuille van uitstekende gedistilleerde dranken. De heer Furniss-Roe volgt John P. Esposito op, die onlangs zijn geplande pensioen aankondigde.

Robert Furniss-Roe, President of Bacardi North America. (Photo: Business Wire)

Robert Furniss-Roe, President of Bacardi North America. (Photo: Business Wire)

“Robert heeft in de afgelopen twintig jaar dat hij bij Bacardi werkzaam is, consequent zijn sterke leiderschap en succes aangetoond in het voortdrijven van ons bedrijf,” aldus Séamus McBride, President en CEO van Bacardi Limited. “Robert bezit een buitengewone combinatie aan kennis van de industrie, een grondige kennis van ons bedrijf en ondernemerschap in zowel de mondiale en regionale markten en dat zal een enorme impact op de Noord-Amerikaanse regio hebben.”

De heer Furniss-Roe zal werkzaam zijn in Coral Gables, Florida, het Amerikaans hoofdkantoor van de onderneming.

“Bacardi North America is een dynamische regio met toegewijde en gepassioneerde medewerkers en een uitstekende portefeuille van iconische merken. Als onze grootste markt, hebben we enorme kansen om ons bedrijf en ons waardeaandeel te doen groeien,” aldus de heer Furniss-Roe. “Ik ben verheugd om het team te mogen leiden om onze bedrijfsactiviteiten in deze cruciale regio verder te versterken.”

De heer Furniss-Roe diende onlangs als Regional President van Latijns-Amerika en Vice President van Global Sales.

Sinds zijn toetreding tot het bedrijf in 1989, heeft hij over de gehele wereld diverse marketing- en uitvoerende managementfuncties bekleed, waaronder in de VS en andere ontwikkelde en opkomende markten. Onder zijn vele successen zijn het voortdrijven van snelle groei in Rusland, de bedrijfsontwikkeling in nieuwe markten zoals India en het leiden van wereldwijde marketingstrategieën voor een aantal toonaangevende merken van het bedrijf.

Voorheen diende hij als Chief of Staff van Bacardi; Vice President van Corporate Responsibility; Interim Regional President van Europa; Area Director voor Rusland/GOS/Polen; Vice President van Global Marketing; Area Director voor Azië-Pacific en als senior Marketingfunctionaris in Azië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Voordat hij bij Bacardi in dienst trad, hield de heer Furniss-Roe marketingfuncties bij Dunhill en L'Oreal.

De heer Esposito kwam in mei 2006 bij Bacardi en heeft een opmerkelijke carrière van meer dan 25 jaar in de industrie voor gedistilleerde dranken en wijnen. “We danken John voor zijn toewijding en energie aan Bacardi en de Amerikaanse distilleersector als geheel en wensen hem het allerbeste tijdens zijn welverdiende pensioen,” aldus de heer McBride.

Over Bacardi Limited

Bacardi Limited is 's werelds grootste particuliere onderneming voor gedistilleerde dranken en produceert en verkoopt een scala aan internationaal erkende sterke dranken en wijnen. De merkenportefeuille van Bacardi Limited bestaat uit meer dan 200 merken en labels, waaronder enkele van 's werelds favoriete en meest bekende producten: BACARDI® rum, 's werelds favoriete en 's werelds meest bekroonde rum; GREY GOOSE® wodka, wereldmarktleider op het gebied van ultra premium wodka; DEWAR’S® Schotse whisky, de meest verkochte blended Schotse whisky in de Verenigde Staten; BOMBAY SAPPHIRE® gin, de meest gewaardeerde en snelst groeiende premium gin ter wereld; MARTINI® vermout en mousserende wijnen, wereldmarktleider voor vermout; CAZADORES® 100% blauwe agave tequila, de meest verkochte premium tequila in Mexico en een van de meest verkochte premium tequila in de Verenigde Staten; en andere toonaangevende merken.

Het familiebedrijf Bacardi werd op 4 februari 1862 in Santiago de Cuba opgericht en heeft momenteel meer dan 6000 personen in dienst, produceert haar merken in 27 vestigingen in 16 landen op vier continenten en verkoopt wereldwijd in meer dan 100 markten. Bacardi Limited verwijst naar de Bacardi-groep van bedrijven, waaronder Bacardi International Limited. www.bacardilimited.com

Over Bacardi U.S.A., Inc.

Bacardi U.S.A. Inc., is de Amerikaanse import- en distributie-arm van een van 's werelds toonaangevende producenten van sterke dranken en wijnen. Het bedrijf beschikt over een portefeuille van enkele van de meest erkende en meest verkochte merken van sterke dranken in de Verenigde Staten en andere toonaangevende en opkomende merken. www.bacardiusa.com

Foto's/Multimedia-galerij beschikbaar: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6791392&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Voor Bacardi Limited
Amy Federman, 1 441-294-1110
afederman@bacardi.com
of

Patricia M. Neal, 1 441-294-1110

Deel: ' Bacardi Limited benoemt nieuwe president voor Noord-Amerika '


Lees ook