Bacardi gaat door met juridische stappen om hun handelsmerkrechten op Havana Club Rum in Spanje te beschermen.

HAMILTON, Bermuda--(BUSINESS WIRE)-- 20110315 --

Bacardi Limited, het grootste particuliere bedrijf op het gebied van alcoholhoudende dranken blijft gebruikmaken van alle beschikbare wettelijke opties om hun legitieme eigendoms- en handelsrechtmerken op het merk Havana Club in Spanje te beschermen.

In een conclusie van eis eerder deze maand bij het Hooggerechtshof ingediend, vroeg Bacardi Limited het Spaanse Hooggerechtshof om opheldering over sommige aspecten van haar uitspraak waarmee het Hooggerechtshof het respect van de Spaanse wet voor fundamentele rechten erkende dat is geschonden door een onteigening zonder compensatie. Terwijl de rechtbank haar interpretatie van enkele van de technische aspecten van de eerste uitspraak heeft verduidelijkt, blijft Bacardi zich richten op de resterende wettelijk beschikbare opties.

Op 3 februari maakte het Spaanse Hooggerechtshof haar beslissing bekend dat de overdracht van de registratie van het handelsmerk van Havana Club rum in Spanje door Cuba en partners van Cuba niet consistent was met het Spaans publiekrecht. De Spaanse rechtbank besliste dat Havana Club Holdings “geen recht heeft om te worden beschouwd als een in goed vertrouwen kopende derde betreffende het Spaanse handelsmerk van Havana Club,” en merkte op dat het bedrijf Jose Arechabala, S.A. (en Bacardi als de wettelijke opvolger) de Spaanse handelsmerkregistratie voor Havana Club in Spanje op onwettige gronden ontzegd was. De rechtbank herstelde de Spaanse handelsmerkregistratie voor Bacardi echter alleen op basis van een formaliteit die betrekking heeft op de verjaringswet toegepast op de claim.

Het is van cruciaal belang om op te merken dat het Spaanse Hooggerechtshof heeft verklaard dat de Spaanse wet in Spanje de geldigheid niet erkent van de overdrachten naar Cuba en zijn partners van de handelsregistratie van de Spanish Havana Club op basis van de confiscatie van Havana Club waartoe de staat Cuba in 1960 heeft bevolen.

Bacardi gaat door met het verdedigen van zijn fundamentele rechten tegen de onteigening, omdat het de handelsrechten in Spanje van de oorspronkelijke wettige eigenaars, ontwerpers en eigenaars van het merk heeft gekocht.

Bacardi heeft alle rechtszaken in de VS gewonnen die verband houden met de gebruiksrechten op het merk HAVANA CLUB, tot aan de Amerikaanse Hoge Raad toe.

Over Bacardi Limited

Bacardi Limited is ’s werelds grootste particuliere bedrijf op het gebied van alcoholhoudende dranken en produceert verschillende internationaal erkende sterke dranken en wijnen en brengt deze op de markt. De merkenportefeuille van Bacardi Limited bestaat uit meer dan 200 merken en labels, waaronder enkele van de meest favoriete en bekende producten ter wereld: BACARDI® rum, ’s werelds favoriete en best verkopende premium rum en ’s werelds meest bekroonde rum; GREY GOOSE® wodka, wereldmarktleider op het gebied van ultra premium wodka; DEWAR’S® Schotse whisky, de best verkopende gemengde Schotse whisky in de Verenigde Staten; BOMBAY SAPPHIRE® gin, de meest gewaarde en snelstgroeiende premium gin ter wereld; MARTINI® vermouth en mousserende wijnen, de wereldleider in vermouth; CAZADORES® 100% blauwe agave tequila, de bestverkopende premium tequila in Mexico en een zeer goed verkopende premium tequila in de Verenigde Staten en andere toonaangevende en opkomende merken.

Bacardi werd opgericht in Santiago de Cuba op 4 februari 1862 en heeft momenteel meer dan 6000 mensen in dienst en produceert haar merken in 27 fabrieken in 16 landen op 4 continenten en verkoopt in meer dan 100 markten wereldwijd. Bacardi Limited verwijst naar de Bacardi groep bedrijven, waaronder Bacardi International Limited.

www.bacardilimited.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Voor Bacardi Limited
Amy Federman, 441-294-1110
afederman@bacardi.com
of

Patricia M. Neal, 441-294-1110

Deel: ' Bacardi verder met bescherming rechten op Havana Club Rum in Spanje '
Lees ook