Bach in Context viert eerste lustrum met Actus Tragicus


Concerten in Groningen, Amsterdam en Maassluis

AMSTERDAM, 20140905 -- Musica Amphion en Gesualdo Consort Amsterdam spelen 20, 25 en 26 september 2014 hun nieuwe concertprogramma Actus Tragicus in respectievelijk de Martinikerk in Groningen, de Waalse Kerk in Amsterdam en de Grote Kerk in Maassluis. Het is alweer het vijfde programma in de succesvolle serie Bach in Context. Het bijbehorende cd-boek verschijnt december en kan nu al worden besteld via de website.

Actus Tragicus gaat vooral over sterven en verdriet. In de achttiende eeuw werd de mensheid vaak al vroeg in het leven met verlies van dierbaren geconfronteerd. Bach zelf verloor als kind beide ouders en later ook zijn eerste vrouw en tien van zijn eenentwintig kinderen. Actus Tragicus vertolkt de gevoelens van verdriet en biedt ook troost.

Meerjarenproject
Bach in Context is een samenwerkingsverband van Musica Amphion en Gesualdo Consort Amsterdam. Het barokorkest van Pieter-Jan Belder en Rémy Baudet en het madrigaalensemble van basbariton Harry van der Kamp hebben de handen ineen geslagen voor dit prestigieuze meerjarenproject dat tenminste tot 2019 zal doorlopen. Doelstelling is om het prachtige cantaterepertoire van Bach op te nemen en uit te voeren in zijn oorspronkelijke context door het te combineren met liturgisch-muzikaal verwante werken.

Concerttournee Actus Tragicus
Za 20 sep 2014          Groningen, Martinikerk
Do 25 sep 2014          Amsterdam, Waalse Kerk
Vr 26 sep 2014           Maassluis, Grote Kerk

Aanvang concerten 20.00 uur
Kaartverkoop en informatie via www.bachincontext.nl of 020 – 893 29 91.
Ook kaartverkoop aan de zaal, tenzij uitverkocht.Deel: ' Bach in Context viert eerste lustrum met Actus Tragicus '
Lees ook