Bagels & Beans opent 26 augustus vestiging Ruyschstraat in Amsterdam


AMSTERDAM, 20080825 -- Dinsdag 26 augustus opent Bagels & Beans haar 35ste vestiging op de hoek van de Ruyschstraat/Wibautstraat te Amsterdam. De bagel- en espressobar staat onder leiding van ondernemers Anuradha en Robbert Karmo. Anuradha: "Mijn verwachting is dat Bagels & Beans veel kan betekenen voor buurtbewoners en bezoekers in deze omgeving: een relaxte plek zonder opdringerige bediening, met pure, lekkere producten en een zonnig terras voor de deur."

NIEUW IN DE SWAMMERDAMBUURT
De nieuwste vestiging voor liefhebbers van Bagels & Beans opent op 26 augustus in het 19e eeuwse deel van de Swammerdambuurt, op de hoek van de Ruyschstraat en de Wibautstraat. Niet ver van Oud-Zuid, in de buurt van het Oosterpark en nabij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. Gelegen op nog geen kwartier vanaf het centrum en makkelijk bereikbaar per fiets, metro en bus. Anuradha: "Op deze locatie zullen allerlei mensen ons goed kunnen vinden. Van zakenmensen tot vlotte jonge mensen met veel couleur locale. En straks met de komst van de Amstelcampus verwachten we ook veel studenten. Dat gaat precies de mix van bezoekers opleveren die zo kenmerkend is voor Bagels & Beans."

RUSTPUNT
De bagel- en espressobar van Bagels & Beans wil een rustpunt bieden in een wereld die steeds hectischer wordt. De stijl van bedienen past bij de ongedwongen spirit; gezellig en relaxed, maar altijd correct en stipt. Het okergeel geschilderde, ruime interieur oogt Mediterraans en roept associaties op met het zonnige Zuid-Frankrijk. Een belangrijke plaats is ingeruimd voor een grote houten leestafel met een brede keuze aan kranten en tijdschriften. Anuradha: "We hebben een heerlijk terras waar onze gasten kunnen genieten van het zonnetje. Door de weeks gaan we al om kwart over acht open, dus even ontspannen met een espresso of genieten van een ontbijt voordat de `rat-race' weer start is prima mogelijk. Overigens kunnen alle bagels, koffies en sappen ook meegenomen worden als men dat wil!"

VERS TE PROEVEN
Het assortiment van Bagels & Beans is genspireerd door de wereldkeuken. Op de menukaart staan o.a. een Toscaanse bagel, een Tapas-bagel en - voor wie het zoeter wil - de bagel met banaan, ahornsiroop en kaneel. Drink er een vers geperst groente- of fruitsapje bij en je kunt er weer even tegen. De cappuccino en de espresso zijn bijzonder, mede door de rechtstreekse import van de koffiebonen. Deze zijn afkomstig van een trotse plantage in Panama die de Arabicabonen verantwoord teelt op de helling van vulkaan `Baru'. En dat proef je simpelweg. Niet vreemd dat Bagels & Beans `met vlag en wimpel' de AD koffietest 2007 won. Robbert: "Het kost tijd en veel training om de koffie zo te maken zoals het cht hoort: kop voor kop versgemalen en volgens strikte eisen ten aanzien van temperatuur en dosering. Terwijl ook het bereiden van de bagels nauw luistert: we beleggen iedere bagel uitzonderlijk vers en dus lekker."


BAGELS & BEANS
De eerste Bagels & Beans werd in januari 1996 geopend aan de Ferdinand Bolstraat te Amsterdam. De heerlijk belegde bagels, espresso en cappuccino en verse fruit- en groentesappen bleken een schot in de roos, de tijd was rijp voor een heel andere ontbijt- en lunchformule. Sindsdien hebben oprichters Ninande Thio en Ronald Bakker de formule met veel succes weten uit te bouwen in samenwerking met vele lokale ondernemers. Bagels & Beans is inmiddels een gevestigde naam. Op dit moment zijn er 35 vestigingen; een aantal dat groeit met gemiddeld 12 vestigingen per jaar.


Deel: ' Bagels & Beans opent vestiging Ruyschstraat in Amsterdam '
Lees ook