NCD

Balans werk / privé op agenda directeuren

Directeuren die de grootste mate van tevredenheid met hun loopbaan rapporteren, ervaren de minste balans tussen werk en privé. Dit is gebleken uit onderzoek verricht door Het Nederlands Centrum Van Directeuren en Commissarissen (NCD) onder zijn leden. Voor het NCD een reden om een unieke themabijeenkomst te organiseren in verschillende regios waarin de balans tussen werk en privé centraal staat.

De partner speelt vaak een belangrijke rol bij het vinden van een goede balans tussen werk en privé. Daarom nodigt het NCD ook partners uit om de bijeenkomst mee te maken en een actieve inbreng te hebben. Normaal wordt de discussie over de balans tussen zakelijk en privé-leven alleen thuis gevoerd, aldus dagvoorzitter Ben Tiggelaar. Het NCD trekt het onderwerp nu uit de privé-sfeer naar de managementagenda. Een uitstekend initiatief, want het work/life-debat moet niet alleen op de werkvloer, maar juist ook op directieniveau gevoerd worden. En juist nu, in tijden van recessie, is dat van belang omdat het work/life-thema van het prioriteitenlijstje wordt weggedrukt, terwijl het thuis nu juist hoger op de agenda komt te staan. Dat conflict moet je voor zijn. Want straks gaat het niet alleen op het bedrijf minder goed, maar krijgen directeuren ook thuis problemen. Een neergaande spiraal die uiteindelijk zelfs kan leiden tot een burn-out.

Tijdens deze bijeenkomsten worden de belangrijkste resultaten gepresenteerd van het onderzoek balans werk/privé dat het NCD deze maand onder zijn leden houdt. De bijeenkomsten worden gehouden op 14 maart in Amsterdam, 28 maart in Eindhoven en 9 mei in Garderen. De dag wordt geleid door dagvoorzitters Ina Brouwer en Ben Tiggelaar. Ton Herstel, Karel Noordzij en Leen Zevenbergen vertellen over het realiseren van een gezonde balans. Daarna gaan de directeuren en de partners actief aan de slag in een aantal workshops. Zie voor het totale programma www.ncd.nl .

Het NCD bestaat dit jaar vijftig jaar. Alle lustrumactiviteiten staan in het teken van De kunst van het leven. De balans zakelijk/privé-leven maakt hier onderdeel van uit.

Deel: ' Balans werk / privé op agenda directeuren '
Lees ook