Ballast Nedam

Nummer 2002.006

Datum 21 mei 2002

Persbericht

BALLAST NEDAM DESINVESTEERT ACTIVITEITEN BETONMORTEL EN VERSTERKT ACTIVITEITEN IN DE PREFAB-BETONINDUSTRIE

De divisie Industrie en Toelevering van Ballast Nedam wijzigt haar palet van activiteiten ('portofolio').
De betonmortelactiviteiten (omzet 20 miljoen euro) worden gedesinvesteerd en tegelijkertijd wordt de overname van Omnia Plaatvloer B.V.gerealiseerd.

Met Betonmortelbedrijven Cementbouw B.V. te Cruquius worden besprekingen gevoerd over de volledige overname van de vestigingen van Transportbeton te Diemen en Eindhoven.
De verwachting is dat binnenkort overeenstemming zal worden bereikt.

De overige activiteiten van Transportbeton zijn verkocht aan de Nederlandse Cement Deelnemings-maatschappij te Nieuwegein.

Binnen de divisie Industrie en Toelevering van Ballast Nedam behoren de betonmortelactiviteiten niet langer tot de kernactiviteiten. Betonmortel behoort wel tot de kernactiviteiten van Cementbouw en de Nederlandse Cement Deelnemingsmaatschappij, twee grotere partijen in deze deelmarkt.

Ballast Nedam Industrie en Toelevering concentreert zich op haar kernactiviteiten grondstofwinning- en handel, prefab-beton en specialistische technieken. Met de overname van Omnia Plaatvloer B.V. van de Nederlandse Cement Deelnemingsmaatschappij worden belangrijke synergetische effecten verwacht met de prefab-beton activiteiten en de uitvoerende bouw van Ballast Nedam.

Omnia Plaatvloer B.V. uit Coevorden is producent van klantspecifieke breedplaatvloeren voor de woning- en utiliteitsbouw. De omzet bedraagt circa 12 miljoen euro. Het aantal medewerkers is 60.

De SER, vakbonden en OR-en zijn geïnformeerd.


---

Inlichtingen
Ballast Nedam N.V
afdeling Public Relations
telefoon (030) 2 85 41 60
www.ballast-nedam.nl

Deel: ' Ballast Nedam desinvesteert activiteiten betonmortel '
Lees ook