Ingezonden persbericht


HET NATIONALE BALLET
P E R S B E R I C H T
Amsterdam, 12 december 2013

MARIINSKY BALLET UIT SINT PETERSBURG HAALT BALLETTEN HANS VAN MANEN NAAR RUSLAND

Het wereldberoemde Marriinsky Ballet uit Sint Petersburg, Rusland, neemt vier werken van Hans van Manen op het repertoire. De werken, Adagio Hammerklavier, 5 Tango's, Solo en Variations for two couples vormen een avondvullend programma dat in juni 2013 in het Mariinsky Theater wordt gepresenteerd. Het Mariinsky Ballet geeft aan "zeer trots en vereerd" te zijn deze werken van Hans van Manen op het repertoire te mogen nemen.

Hans van Manen creëerde drie van de vier werken, Adagio Hammerklavier, 5 Tango's en Variations for two couples voor Het Nationale Ballet. Variations for two couples werd afgelopen mei gelauwerd met de prestigieuze dansprijs de Benois de la Danse voor beste nieuwe dansproductie. Van Manen maakte Solo oorspronkelijk voor het Nederlands Dans Theater en staat sinds 2005 ook op het repertoire van Het Nationale Ballet.

Ted Brandsen, artistiek directeur Het Nationale Ballet: "Dat een van de beroemdste balletgezelschappen van de wereld het werk van de Hollandse grootmeester op het repertoire neemt is een grote blijk van waardering. Niet alleen voor het werk van Hans van Manen, maar voor de danskunst in Nederland in het algemeen."

*** einde persbericht ***

Deel: ' Balletten Hans van Manen naar Sint Petersburg '
Lees ook