PERSBERICHT

Diemen, 27 september 1999

Banenmarathon Amsterdam: 650 sollicitanten op de stoep

De Banenmarathon van Manpower in Amsterdam is een succes geworden. Gedurende de 42 uur dat de vestiging aan het Museumplein open was, meldden zich meer dan 650 sollicitanten. Een groot deel had zich eerder aangemeld via een call center en kon meteen een sollicitatiegesprek voeren met een van de aanwezige bedrijven. Bijna honderd sollicitanten verlieten op 24 en 25 september de Manpower-vestiging met een baan op zak. Manpower verwacht de komende weken nog enkele honderden kandidaten te bemiddelen naar een (vaste) baan bij een van de deelnemende bedrijven. Opvallend was dat het gemiddelde niveau van de kandidaten hoger lag dan gewoonlijk.

Voor de Banenmarathon Amsterdam werkte Manpower samen met enkele tientallen bedrijven waaronder UPC, Kas Associatie, Nissan, KLM, Unisys, Intexo, TNT en Sony. De banenmarathon werd vrijdag 24 september om 7.00 uur 's ochtends geopend door Erica Terpstra, ex-staatssecretaris van Sport, gevolgd door een aerobics-uurtje voor het personeel in de open lucht. Een deel van de opbrengsten van de Banenmarathon Amsterdam gaat naar de Special Olympics, een organisatie die als doel heeft mensen met een verstandelijke handicap te laten profiteren van de voordelen van sport. Wegens het succes van de banenmarathon heeft Manpower inmiddels een bedrag van 34 duizend gulden toegezegd aan de organisatie. Wanneer de komende weken meer kandidaten van de banenmarathon aan het werk gaan, wordt dit bedrag verhoogd.


Noot aan de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met John Sinke, telefoon (020) 660 25 38 of 06 - 204 28 723. Meer informatie vindt u ook op www.manpower.nl. Zie ook de persberichten van 14 en 22 september over dit onderwerp op onze website.

Manpower is een van 's werelds grootste uitzendorganisaties en helpt jaarlijks meer dan 2 miljoen mensen aan een baan. Wereldwijd telt de onderneming meer dan 3.200 vestigingen in 50 landen. In 1998 behaalde Manpower een omzet van 10,5 miljard dollar. In Nederland behoort Manpower - met 140 vestigingen - tot de grootste uitzendondernemingen.

Deel: ' Banenmarathon Amsterdam 650 sollicitanten op de stoep '
Lees ook