Banenmarkt op Eindhoven Airport antwoord op tekort luchtvaartpersoneel


De Koninklijke Luchtmacht is aanwezig met een KDC-10, Hercules en Gulfstream tijdens de banen- en opleidingendag van Luchtvaartnieuws.nl op 20 september op Eindhoven Airport

EINDHOVEN, 20080804 -- Reismedia, de uitgever van de website Luchtvaartnieuws.nl, organiseert in samenwerking met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) op 20 september 2008 een grote luchtvaartbanen- en opleidingenmarkt. De luchtvaartindustrie is naarstig op zoek naar onderhoudstechnici en piloten. Voldoende reden voor beide organisaties om in het Business Centre in de terminal van Eindhoven Airport een evenement te organiseren.

Deze banenmarkt voor de luchtvaart biedt een keur aan bedrijven en opleidingsinstituten de mogelijkheid zich te presenteren aan werkzoekenden en studenten die een baan in de luchtvaartindustrie ambiren. Daarnaast maken diverse sprekers hun opwachting, waaronder Emirates-piloot en luchtvaartdeskundige Jan Cocheret en Aviodrome huisspreker en luchtvaart moderator Erling.

De banenmarkt start om 10.00 uur en sluit de deuren weer om 17.00 uur.

Omdat het evenement op de luchthaven plaatsvindt, dienen genteresseerden zich met voor- en achternaam, adres en woonplaats aan te melden via de website www.luchtvaartnieuws.nl/banenmarkt. Registratie is een voorwaarde om te worden toegelaten. De adviesleeftijd is vanaf 16 jaar. De toegangsprijs bedraagt 4 euro persoon en dient vooraf via de website Luchtvaartnieuws.nl te worden voldaan.

Om het evenement te voorzien van een extra luchtvaarttintje voert DDA Classic Airlines op 20 september rondvluchten uit met een historische DC-3 Dakota. Daarnaast is de Koninklijke Luchtmacht aanwezig op Eindhoven Airport met een KDC-10, een Gulfstream en een Hercules vliegtuig. De vliegtuigen kunnen vanaf het panoramaterras van de luchthaven bekeken worden.
Ook maken bezoekers van de banen- en opleidingendag ondermeer kans om twee proefvlieglessen te winnen. Deze worden aangeboden door de Eindhovense Vliegclub EAC.

De bedrijven, organisaties en opleidingen die zich op een actieve wijze zullen presenteren zijn:
* Koninklijke Luchtmacht
* KLM Flight Academy
* JetNetherlands
* Dutch Flight Academy
* Nayak Aircraft Services
* EPST vliegschool
* VTOC Fokker
* EAA Pilot Training
* TU Delft faculteit Lucht- en Ruimtevaarttechniek
* World Class Maintenance
* Martinair Vliegschool
* Wings Over Holland vliegschool
* Stella Aviation Academy
* Schellinger Sollicitatie Trainingen
* ABN AMRO Pilotendesk
* Netherlands Aerospace Group (NAG)
* Dutch Aviation Group (DAG)
* Nederlandse Vereniging Luchthavens (NVL)
* Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL)
* Reisindustriejobs.net
* Dutch Airline Maintenance & Repair Association
* Sabena Flight Academy
* CAE (Nationale Luchtvaartschool)
* HiTecsDeel: ' Banenmarkt op Eindhoven Airport antwoord op tekort luchtvaartpersoneel '
Lees ook