Bank Brussel Lambert

Handelaars: Hoeveel eurowisselgeld hebt u nodig? 13 september 2001

Het is u intussen al ontelbare malen herhaald: vanaf 1 januari 2002 houdt de Belgische frank het voor bekeken. Om precies te zijn: vanaf 28 februari 2002, want in de periode januari-februari 2002 kunnen uw klanten zowel in euro als in Belgische frank betalen. Onthoud wel dat u in deze periode ertoe moreel gehouden bent om exclusief in euro terug te geven, op alle betalingen.

Dus u hebt euro's nodig. Vanaf 2 januari 2002 kunt u uiteraard onbeperkt euromunten en -biljetten afhalen. Maar om de eerste week van 2002 zo comfortabel mogelijk te overbruggen, is het noodzakelijk om nu al uw voorraadje euro's in de vorm van starterkits en enkele eurobiljetten te bestellen. Wij raden u aan om nu al euro's te bestellen voor de eerste werkdagen van 2002: zo vermijdt u de eventuele lange wachtrijen op 2 en 3 januari 2002.

Wat moet u daarvoor doen?

Vul hier het eurowisselgeldmodel van de BBL in. U krijgt zo een idee van het aantal starterkits en biljetten dat u nodig hebt. U toetst voor elke dag van de week gewoon het aantal aankopen in dat u verwacht in elke prijscategorie, en de simulator berekent automatisch het nodige aantal starterkits en biljetten.
Vul aan de hand van deze gegevens het bestelformulier in dat u al van de BBL ontvangen heeft, of ga gewoon eens langs bij uw BBL-kantoor om uw bestelling door te geven. Doe dit voor 30 september 2001!
De starterkits en eurobiljetten die u besteld hebt, worden geleverd in december 2001. De precieze leveringsdatum spreekt u af met uw BBL-kantoor.
Bij ontvangst van de munten en biljetten in december 2001 wordt uw rekening direct gedebiteerd met valutadatum 2 januari 2002.

Deel: ' Bank Brussel Lambert raadt handelaars eurowisselgeld aan '
Lees ook