BANK ONE

Bank One kiest TSYS om creditcardverwerking te verbeteren

Chicago en Columbus, Georgia in de VS, March 3 /PRNewswire/ --


- Grootste uitgever van Visacards zal de verwerking in 2006 implementeren

Bank One Corporation (NYSE: ONE) koos voor TSYS (NYSE: TSS) om zijn creditcardverwerking te verbeteren en uiteindelijk in eigen beheer te houden. In de overeenkomst is opgenomen dat Bank One op het TS2-platform over kan gaan als zijn contract met First Data Corporation (NYSE: FDC) in 2004 afloopt.

(Foto: https://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20030116/NYTH053LOGO )

Volgens deze unieke overeenkomst met TSYS zal Bank One medio 2004 zijn creditcardverwerking overzetten op het TS2-platform en zal TSYS twee jaar lang alle verwerkingsfuncties beheren, zoals de informatie over rekeningtransacties. In 2006 krijgt Bank One een licentie voor de software van TS2 en kan de verwerking intern geregeld worden.

'Dit project geeft ons de mogelijkheid onze klanten beter van dienst te zijn via de beste, meest kosteneffectieve infrastructuur op de markt. Het geeft ons daardoor de mogelijkheid innovaties sneller te introduceren en individualisatie te leveren. Dit is de kernstrategie om de waarde voor onze klanten te verdiepen,' zegt Jamie Dimon, voorzitter en algemeen directeur van Bank One. 'Het geleidelijk invoeren van het systeem geeft ons het voordeel de software te licenseren, zijn kernfunctie te beheren en een probleemloze overgang voor onze klanten te plannen.'

Bank One verzorgt de financiële dienstverlening aan 50 miljoen kaarthouders die jaarlijks gezamenlijk meer dan US$155 miljard met hun kaart uitgeven en voor meer dan US$70 miljard aan uitstaande balansen hebben staan.

'TSYS biedt met zijn nieuwe TS2-software de nieuwe verwerkingscapaciteiten en expertise die een bank als Bank One nodig heeft voor toekomstige groei en innovatie,' zegt Philip Tomlinson, president van TSYS. 'Door deze unieke benadering verruimt TSYS zijn dienstverlening naar grote uitgevers die de verwerking in eigen beheer willen houden. Veel van deze uitgevers zoeken nieuwe technologie die de flexibiliteit en de schaalbaarheid (scalability) biedt om klanten effectief van dienst te kunnen zijn.'

Op 3 maart 2003 om 10 a.m. EST organiseert TSYS een conferentiegesprek voor analisten om over de impact van dit besluit te discussiëren. Het conferentiegesprek is live te bereiken via www.tsys.com. De herhaling zal zo'n 30-45 minuten na de conferentie beschikbaar zijn.

Over Bank One

Bank One Corporation is de zesde grootste bank van het land met meer dan US$275 miljard aan activa. Naast het uitgeven van creditcards aan particuliere en zakelijke klanten biedt Bank One een volledig scala aan financiële diensten aan grote corporaties, middelgrote commerciële klanten en detailhandelaars. Meer informatie kunt u vinden op www.bankone.com.

Over TSYS

TSYS (NYSE: TSS) ( www.tsys.com ) brengt integriteit en innovatie in de wereld van elektronisch bankieren als de integrale link tussen kopers en verkopers in deze zich snel ontwikkelende branche. Synovus (NYSE: SNV) is voor 81 procent aandeelhouder van TSYS. Voor meer informatie, neem contact op met news@tsys.com.

Website: https://www.tsys.com, https://www.bankone.com

Contact: Media, Thomas Kelly, +1-312-732-7007, of thomas(underscore)a(underscore)kelly@bankone.com , of David Webster, +1-302-282-6805, of david(underscore)c(underscore)webster@bankone.com , beiden van Bank One Corporation; of Media, Eric S. Bruner, +1-706-644-8457, of ebruner@tsys.com , of Danita Gibson-Lloyd, +1-706-649-5578, of dglloyd@tsys.com, of Investeringen, Leo S. Berard, +1-706-649-5220, of leoberard@tsys.com , allen van TSYS.

Foto: https://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20030116/NYTH053LOGO

AP Archief: https://photoarchive.ap.org

PRN Photo Desk, +1-888-776-6555 or +1-212-782-2840


03 mrt 03 14:17

Deel: ' Bank One kiest TSYS om creditcardverwerking te verbeteren '
Lees ook