Nederlandse Vereniging van Banken

22/06/01:
BANKEN WERKEN MEE AAN NATIONALE EUROCOLLECTE COINS FOR CARE


Amsterdam, 22 juni 2001

BANKEN WERKEN MEE AAN NATIONALE EUROCOLLECTE COINS FOR CARE

De banken stellen ruimte ter beschikking in hun kantoren voor het plaatsen van collecte-bussen en displays voor de gezamenlijke inzamelingsactie van meer dan honderd erkende goede doelen. De collectebussen zijn bedoeld voor het inzamelen van munten en bank-biljetten die bij de euro-omwisseling verdwijnen. Vanmiddag is hiertoe een convenant ondertekend door drs. H.G.M. Blocks, directeur van de NVB en de heer J.G. Zeekant, directeur van de Stichting Nationale Inzameling Euro-omwisseling 2002 (kortweg Stichting Nationale Eurocollecte). Het gaat in totaal om circa 5600 bank- en postkantoren.

De collectebussen worden op 15 oktober 2001 in de bankkantoren geplaatst en op zijn vroegst op 31 januari 2002 weer verwijderd. Het gaat primair om het inzamelen van munten uit andere eurolanden. Vanzelfsprekend kunnen bankklanten ook hun overtollige guldenmunten aan de goede doelen schenken.

De plaatsing van de collectebussen gebeurt voor risico van de Stichting Nationale Eurocollecte. Wel hebben de banken bepaalde veiligheids- en herkenbaarheidseisen gesteld aan de bussen, die in lijn zijn met de gangbare veiligheidsvoorwaarden in een bankkantoor. Namens de stichting dragen honderden actieve leden van plaatselijke serviceclubs zorg voor het plaatsen, controleren, legen, vervangen en verwijderen van de collectebussen. Deze ondersteuning wordt mogelijk gemaakt door een bijzondere samenwerkingsvorm van de landelijke serviceorganisaties Kiwanis, Ladies Circle, Junior Kamers, Soroptimisten, Lions en de Rotary.

De heer drs. H.G.M. Blocks gaf bij de ondertekening aan verheugd te zijn dat de banken mee kunnen werken aan deze omvangrijke inzamelactie voor goede doelen. De heer Zeekant noemde de samenwerking van de banken met de serviceclubs en de goede doelen uniek. `Het werk van de goede doelen in Nederland krijgt rond de euro-omwisseling, mede dankzij de medewerking van de banken, een enorme impuls.'


- - -

Deel: ' Banken werken mee aan nationale eurocollecte coins for care '
Lees ook