Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 10 November 2014

BankGiro Loterij blijft EYE steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar steun aan EYE met drie jaar. Sinds 2012 heeft EYE ruim 1 miljoen euro ontvangen van de BankGiro Loterij. In het laatste jaar van de overeenkomst, dit jaar dus, is de samenwerking geëvalueerd. De positieve aanbeveling voor voortzetting van de relatie is door de Raad van Commissarissen van de BankGiro Loterij overgenomen. In de periode 2015 tot en met 2017 kan EYE een jaarlijkse bijdrage tegemoet zien voor aankopen en het toegankelijk maken van de collectie.

Sandra den Hamer, directeur EYE: "De doorlopende steun van de BankGiro Loterij is van groot belang voor ons museum. Met de financiële bijdrage zijn wij in staat om filmprogramma's en tentoonstellingen aan te bieden voor een breed scala aan cultuurliefhebbers. Binnenkort starten we in EYE met een mede dankzij de BankGiro Loterij mogelijk gemaakte herinrichting van onze permanente en gratis toegankelijke opstelling in de Basement, die medio december feestelijk wordt geopend. Aan de hand van topstukken uit onze collectie laten we zien hoe film gemaakt wordt en hoe de technologische ontwikkelingen in de afgelopen eeuw het proces van film maken en film vertonen heeft veranderd, van toverlantaarn tot iPhone."

Judith Lingeman, hoofd Goede Doelen van de BankGiro Loterij: "EYE is met het nieuwe gebouw een modern instituut voor film en beeldcultuur geworden. Het museum wil de passie voor en kennis over film doorgeven aan een breed publiek met een gevarieerd programma. De BankGiro Loterij ondersteunt EYE in de presentatie van de collectie. Met de verlenging van de relatie dragen wij daar ook de komende jaren graag aan bij."

Over de BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers uit de inleg in 2013 62,5 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. Tweederde van dat bedrag gaat naar musea, molens en monumenten, zoals het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, Vereniging de Hollandsche Molen en het Fries Museum. Een derde gaat naar organisaties, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting DOEN, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen. www.bankgiroloterij.nl

Deel: ' BankGiro Loterij blijft EYE steunen '
Lees ook