BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen


UTRECHT, 20161027 -- De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het museum ruim 3,7 miljoen euro ontvangen van de BankGiro Loterij. In 2016 is de samenwerking geëvalueerd en de Raad van Commissarissen van de BankGiro Loterij heeft besloten de relatie voort te zetten. In de periode 2017 tot en met 2021 kan Het Spoorwegmuseum wederom een jaarlijkse bijdrage tegemoet zien ter ondersteuning van de collectie en om de collectie toegankelijk te maken voor het publiek.

Spoorwegmuseumdirecteur Marten Foppen is blij met de steun van de BankGiro Loterij: “We zijn zeer verheugd met de continuering van onze samenwerking. De BankGiro Loterij is meer dan alleen een financiële steun maar een partner in de ware zin van het woord. Samen met de BankGiro Loterij zijn we in staat om onze doelgroep nog beter te bereiken. De optimale zorg voor onze collectie is een van onze voornaamste taken, samen met de BGL  zorgen we ervoor dat de Nederlander kan blijven genieten van ons historisch erfgoed. Tevens zijn we in staat dankzij de BankGiro Loterij bijzondere projecten uit te voeren zoals de ‘Hogeschool voor Treintechniek’ die we in 2017 openen.”

Michiel Verboven, managing director van de BankGiro Loterij: “Het Spoorwegmuseum is een museum vol attracties die de geschiedenis van de spoorwegen in Nederland vertellen. Het Spoorwegmuseum is een pionier als het gaat om de toevoeging van beleving in de presentatie dat inmiddels een normaal begrip is geworden binnen de museumwereld. De loterijbijdrage besteedt het museum aan het onderhouden en restaureren van de collectie locomotieven, treinen en rijtuigen waarmee de collectie op attractieve wijze toegankelijk blijft. De BankGiro loterij blijft daar de komende vijf jaar graag aan bijdragen met de voortzetting van de overeenkomst. Bovendien blijft het museum als partner van de loterij gratis toegankelijk met de BankGiro Loterij VIP-KAART.”


Deel: ' BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen '
Lees ook