Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-08-2001

Politieberichten district Eemland noord, 9.00 uur
Bankpas omwisseltruc

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG Een 67-jarige vrouw uit Bunschoten/Spakenburg is dinsdagmiddag het slachtoffer geworden van oplichting. Het betreft de truc waarbij iemand zich voordoet als medewerker van een bank, die de bankpas (met pincode) komt ophalen, om deze om te wisselen voor een pas die geschikt is voor de Euro.

De vrouw werd gebeld door een man die zich voordeed als medewerker van de bank. Deze man meldde dat later zijn collega langs zou komen bij mevrouw om het bankpasje op te halen. Enkele minuten later stond er een man aan de deur die de pas kwam ophalen om deze geschikt te maken voor de Euro. Hij vroeg nog of het slachtoffer dezelfde pincode wilde behouden. Dat vond de vrouw het makkelijkste, waarop zij de oplichter haar pincode gaf.

Buurtbewoners aan wie de vrouw het incident later vertelde kregen argwaan en adviseerden om de rekening onmiddellijk te laten blokkeren. Helaas heeft dit niet kunnen voorkomen dat inmiddels twee maal geld met de pas was opgenomen. De politie onderzoekt de zaak.

De politie adviseert een ieder om nooit een bankpas aan een vreemde mee te geven en in geen geval de pincode aan een vreemde kenbaar te maken. Indien er iets niet in orde is met een bankpas dan zal het Bankbedrijf te allen tijde de klant verzoeken naar de bank te komen en nooit een personeelslid naar de klant sturen.

Deel: ' Bankpas omwisseltruc in Bunschoten/Spakenburg '
Lees ook