PERSBERICHT / AUTOSPORT

Barber Dodge Pro Series

Ondanks pitstop toch punten voor Koster

Elkhart Lake, 12 juli 1999. Sepp Koster wist in de zesde ronde van de Barber Dodge Pro Series op Road Atlanta zijn vijfde positie in het Amerikaanse kampioenschap te consolideren. De Nederlander eindigde in de 17 ronden durende wedstrijd ondanks een niet geplande pitstop op de negende plaats. De race werd gewonnen door Jeff Simmons, tevens leider in de formulewagen serie.

Tijdens de vrije trainingen had Koster het ritme op het 6,5 lange circuit van Road Atlanta goed te pakken. Hij sloot de oefenritten af op een derde plaats. In de eerste kwalificatietraining wist de in België wonende Nederlander 'slechts' een voorlopig vijfde startpositie te scoren. "Ik kon geen vrije ronde rijden. Had veel last van verkeer", vertelde Koster. De tweede tijdtraining verliep al helemaal niet naar wens. Een kapotte demper en een gebroken anti rollbar achter, leverde een magere negende startplaats op.
Koster schoof direct na de start een positie op en ging de strijd aan met de op de zevende plaats rijdende Rossoni. Net toen Koster uit de slipstream van de Braziliaan reed om hem te passeren, blokte Rossoni onze landgenoot. Daarbij brak de voorvleugel van Koster zijn bolide en moest de coureur noodgedwongen naar de pits om het onderdeel te laten vervangen. Daarna vervolgde Koster zijn race als 24e en laatste. Een gele vlag situatie in de vijfde ronde gaf Koster weer enigszins aansluiting bij het veld. Daarna volgde een furieuze inhaalrace. De een na de ander werd het slachtoffer van Sepp's drang naar voren. Een volgende gele vlag periode stokte de opmars. Dat er nog uiteindelijk een negende plaats werd behaald mag eigenlijk een wonder heten. De zeven punten die dat opleverde was genoeg om de vijfde positie in het kampioenschap te behouden. "Nou, dat is dan ook het enige positieve,"aldus Koster. "Weer snel, weer pech, weer balen……."

Uitslag 6e race Barber Dodge Pro Series, Elkhard Lake (Wisconsin), Verenigde Staten van Amerika.

1. Simmons (VSta), 17 ronden in 42 min. 09,391 sec. (157,591 km/uur); 2. Valiante (Can) op 0,268 sec.; 3. Snyder (VSta); 9. Koster (Ned). (de Amerikaanse organisatoren geven geen finishtijden vanaf plaats drie)

Stand kampioenschap (na 6 van de 12 races):

1. Simmons 82; 2. Rossoni (Bra) 71; 3. Bell (VSta) 66; 4. Moran Jr (VSta) 61; 5. Koster 52.

Volgende wedstrijd: 8 augustus, Detroit (Michegan-VSta). Onderstaand niet voor publicatie:
Informatie via Sepp Koster (tel.: 00.32.3.2485578 of 00.32.75.660828) of Dirk Buwalda (tel.: 023-5731400 of 06-54644347)

Deel: ' Barber Dodge Pro Series Ondanks pitstop punten voor Koster '
Lees ook