Persbericht
Voor onmiddellijke publicatie

Barco breekt door in de sportmarkt
LED displays op Europees Kampioenschap Voetbal

Kortrijk, België, 14 maart 2003 ­ Nog dit jaar worden de stadions Estadio das Antas (Portugal) en Stade de Genève (Zwitserland) uitgerust met Barco LED displays. In beide stadions worden matchen van het Europees Kampioenschap Voetbal gespeeld, respectievelijk in 2004 en 2008. Barco's S-Lite reeks, speciaal ontworpen voor gebruik in sportstadions, biedt sponsors en adverteerders een uniek communicatiekanaal dat toelaat levensechte beelden te tonen en dat tegelijkertijd de fans nauwer bij de sport betrekt door real-time video, informatie en animatie te tonen.

Het Estadio das Antas stadion in Porto, Portugal, zal worden uitgerust met maar liefst zesennegentig vierkante meter van de gloednieuwe SLite 10 LED display van Barco. Het stadion, dat zo'n 50.000 zitjes telt, werd geselecteerd voor de openingsmatch van het Europees Kampioenschap Voetbal in juni 2004. De displays zullen worden geïnstalleerd in de loop van de zomer 2003 in een voor Europa unieke, nooit eerder geziene configuratie. Ze zullen namelijk worden verdeeld in twee schermen van elk 48 vierkante meter aan beide zijden van het voetbalveld. De schermen zullen op draaibare pijlers worden geplaatst zodat ze zowel naar het voetbalveld als naar de weg, die langs het stadion loopt, kunnen worden

gericht.

De LED displays van Barco werden ook geselecteerd voor het stadion in Genève. Het splinternieuwe stadion Stade de Genève, dat in maart 2003 klaar moet zijn, zal uitgerust zijn met 38,4 vierkante meter Barco schermen. Barco's totaaloplossing voor sportstadions toont zowel real- time video, informatie als sportanimaties en boodschappen van sponsors. Met 30.000 zitjes wordt het Stade de Genève één van de grootste stadions van Zwitserland. Het stadion maakt deel uit van een groter

sport-, vrijetijds- en entertainmentcomplex, met een hotel, restaurants, sportzaken, een bowlingzaal en een groot winkelcentrum.

Marco Bruines, Division Manager Barco Media, geeft uitleg: "De LED displayoplossingen van Barco zijn al geruime tijd de referentie in de verhuur- en evenementsectoren. Reliant Park in Houston was ons eerste groot contract in de sportmarkt. Het feit dat we de installatie toegewezen kregen voor het Estadio das Antas en het Stade de Genève bevestigt dat we snel de leverancier bij uitstek worden voor LED displays in gloednieuwe stadions aan beide zijden van de Atlantische Oceaan."

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Kortrijk, België, is actief in drie domeinen van beeldtechnologie. Barco ontwerpt en ontwikkelt oplossingen voor grootscherm-visualisatie, visualisatie- systemen voor levenskritische toepassingen, en systemen voor visuele inspectie. Barco heeft een netwerk van filialen, distributeurs en agenten in bijna 100 landen. Barco is genoteerd op Brussels/Euronext, en maakt deel uit van de BEL 20, de Next 150 en de Dow Jones Sustainability Indexes.

Meer informatie over BARCO kan u vinden op het Web: http://www.barco.com

Voor verdere informatie:
JP Tanghe ­ Vice President Corporate Communication & Investor Relations President Kennedypark 35, 8500 Kortrijk, België
Tel ++ 32 56 262907, Fax ++ 32 56 262262
E-mail: jp.tanghe@barco.com

Deel: ' Barco breekt door in de sportmarkt '
Lees ook