Gemeente Barendrecht

bar4.jpg (20716 bytes) De enige officiële website van de gemeente

Persbericht nummer 78, 6 december 1999

Eerste paal 2000ste woning betekent de start van de bouw van de Avenue Carnisse

Barendrecht - Op donderdag 9 december a.s. om 16.00 uur zal wethouder C. Silvis de officiële handeling verrichten voor de start van de bouw van woningen aan de Avenue Carnisse in de nieuwbouwwijk Carnisselande. Voor Carnisselande is dit de eerste paal van de 2000ste woning.

De van noord naar zuid lopende Avenue Carnisse vormt een centrale as in deze nieuwbouwwijk. De Avenue Carnisse eindigt op het Middeldijkerplein, waar het winkelcentrum van Carnisselande gerealiseerd wordt. Over de brede, groene middenstrook van deze statige laan zal over enige jaren ook de TramPlus gaan rijden, die de bewoners van Carnisselande in 25 minuten naar het centrum van Rotterdam kan brengen.

Aan de Avenue worden 4 typen woningen gebouwd, namelijk stadswoningen, praktijkwoningen, hofwoningen en appartementen. De stads- en praktijkwoningen verschillen individueel van architectuur, waardoor deze laan een statige uitstraling krijgt. Vanwege de omvang en het ambitieniveau van dit deel van Carnisselande wordt de Avenue Carnisse ontwikkeld door een samenwerkingsverband van Proper Stok, Interheem bv, Maasstede woning ontwikkeling en IJsselplan, onder de naam Avenue Carnisse bv.

Einde persbericht nummer 78

Copyright © 1999 Gemeente Barendrecht

Deel: ' Barendrecht start met 2000ste woning in wijk Carnisselande '
Lees ook