Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

ING-dochter Baring Asset Management kiest voor CODA-Financials

Nieuwegein, 27 september 2001 - De vermogensbeheerder Baring Asset Management, onderdeel van ING Groep, gaat zijn internationale vestigingen uitrusten met financiële informatiesystemen van CODA Group. Met de order is een bedrag van £ 235.000 gemoeid.

Met CODA-Financials krijgt Baring centraal de beschikking over actuele financiële informatie van de vestigingen in Londen, Hongkong, Tokio en Boston. De gegevens kunnen vérgaand worden geanalyseerd, zodat het Londense hoofdkantoor op ieder moment inzicht heeft in de financiële positie van zowel de individuele vestigingen als van de organisatie als geheel.

Baring maakt tot op heden gebruik van aparte financiële databases per vestiging. CODA-Financials is daarentegen gebaseerd op één centrale, realtime database. Met een uitgebreid systeem voor Financial Intelligence kunnen de gegevens uit verschillende invalshoeken worden geanalyseerd. Vanuit de geconsolideerde algemene financiële overzichten kan de gebruiker met 'drill-down' functies steeds verder doordringen tot op transactieniveau. Zo komen de prestaties en winstgevendheid van elke vestiging en die van de totale organisatie - inclusief de oorzaken die daaraan ten grondslag liggen - duidelijk in beeld en kunnen managementbeslissingen snel en gefundeerd worden genomen.

"Met CODA-Financials hebben we inzicht in alle facetten van onze activiteiten in de wereld, ongeacht de valuta waarin de transacties worden afgewikkeld.", aldus Julian Swayne, de financiële topman van Baring Asset Management.

Baring Asset Management
Baring Asset Management beheert een vermogen van ruim £ 28 miljard voor cliënten over de hele wereld. Het bedrijf is onderdeel van de ING Groep, één van de grootste financiële instellingen van Europa en één van de belangrijkste leveranciers van geïntegreerde financiële diensten ter wereld. Deze internationale achtergronden maken Baring Asset Management tot één van de weinige échte 'global' vermogensbeheerders. Het bedrijf levert een breed spectrum beleggings- en inkomensgarantieproducten op lokale en internationale markten, in de vorm van zowel collectieve beleggingsfondsen als individueel beheerde vermogensrekeningen.

CODA
CODA is internationaal leverancier van systemen voor business intelligence, financiële informatievoorziening en inkoop. De systemen zijn allen gebaseerd op de internet-architectuur en bieden vergaande mogelijkheden voor financial intelligence waarop bedrijfskritische besluiten kunnen worden gebaseerd. De oplossingen van CODA zijn operationeel bij ruim 2.000 organisaties over de hele wereld, waaronder ABN AMRO Bank, Bouwfonds, de verzekeringsmaatschappij Univé, Euronext (de gefuseerde aandelenbeurzen van Amsterdam, Brussel en Parijs), het Nederlandse Ministerie van Algemene Zaken, IKEA, WorldCom, easyJet en P&O. Vlaggenschepen van het productportfolio zijn CODA-Financials en CODA-Procurement. Verlengstukken daarvan zijn CODA e-Finance en CODA e-Purchasing.
CODA heeft het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk en heeft vestigingen in Nederland, België, de Verenigde Staten, Singapore en Australië. Van de in totaal 400 medewerkers zijn er 60 werkzaam in de Nederlandse vestiging in Nieuwegein. CODA Plc is een volledige dochteronderneming van het aan de Londense beurs genoteerde ICT-concern Science Systems Plc. Meer informatie over CODA is te vinden op http://www.coda.com.

Deel: ' Baring Asset Management kiest voor CODA-Financials '
Lees ook