Barrie Stevens: ‘Op zoek naar ambitieuze musical talenten’


Eerste audities Stevens' nieuwe musicalopleiding

AMSTERDAM, 20171115 -- Barrie Stevens is op zoek naar getalenteerde jongeren van 10 t/m 18 jaar met ambities op het gebied van musicaltheater. Zaterdag 25 november zijn de eerste audities voor Broadway Talents, de nieuwe opleiding die de vermaarde danser, acteur, choreograaf en regisseur lanceert in samenwerking met de RTL Talent Academy. Broadway Talents is dé nieuwe opleiding voor jong musicaltalent met een wekelijks lesprogramma zang, dans en drama. Begin februari start de kennismakingscursus Broadway Talents PreView; het eerste lesjaar in september. Stevens verzorgt zelf de acteertrainingen. Met de lancering van Broadway Talents ziet hij een lang gekoesterde wens in vervulling gaan.

[Barrie Stevens] Voor wie is Broadway Talents?
“We zoeken zeer gemotiveerde, gedreven en ambitieuze leerlingen,” zegt Stevens. “Wat iemand al kan, daar gaat het niet om. Ik voel snel aan of iemand iets kan bereiken en dat zie ik vooral aan een bepaalde mentaliteit. Persoonlijkheid is het belangrijkste. En motivatie, want het is serieus hard werken.” 

Het accent van het lesprogramma ligt op techniek, beleving en discipline. Ook bewustwording speelt een grote rol in de filosofie van Stevens. “Het is een persoonlijk proces. Hoe wil je omgaan met jezelf en je talenten; hoe ga je jouw ambities waarmaken?” Praktijkervaring is daarbij heel belangrijk aldus Stevens, die leerlingen daarom tijdens de opleiding al kansen geeft ervaring op te doen in het werkveld.

Nederlandse talenten
In Engeland ziet Stevens regelmatig grote musicals met een cast die bijna uitsluitend uit kinderen bestaat. “Ook hier hebben we absoluut voldoende jonge talenten,” zegt hij. “Ik zie tijdens lessen van de RTL Talent Academy regelmatig kids van wie ik denk: als we die een meer uitgebreide training geven, kunnen ze echt ver komen.”

Docententeam
“Jongeren hebben zorgvuldige sturing nodig; als docent heb je een bijzonder belangrijke rol,” zegt Stevens. “Het is onze taak voor optimale begeleiding te zorgen, in een gezond klimaat. Na 55 jaar in het vak weet ik wel wat werkt en wat niet.” Stevens stelt een docententeam samen met gerenommeerde en professionele vakdocenten en verzorgt zelf de acteertrainingen.

De eerste selectiedag voor Broadway Talents PreView is op 25 november bij het MBO College Zuid van het ROC van Amsterdam. Alle informatie over inschrijven, audities en opleiding op de website van Broadway Talents.


Deel: ' Barrie Stevens ‘Op zoek naar ambitieuze musical talenten’ '
Lees ook