Gemeente Heerlen

b e r i c h t

r
i
c
h
t
Basisscholen op bezoek bij bedrijven in de buurt

Van 30 mei t/m 10 juni vindt voor de 2e keer het MilieuOntmoetingsProgramma (MOP) plaats. Diverse basisscholen uit Heerlen gaan dan op bezoek bij een bedrijf of organisatie in hun buurt. In totaal vinden in deze twee weken 74 ontmoetingen tussen scholieren en ondernemers plaats. De leerlingen krijgen te zien hoe het productieproces van het bedrijf is en vooral wat er wordt gedaan voor het milieu. Zo gaan ze bijvoorbeeld op bezoek bij een melkrundveehouderij op ecologische basis, het ziekenhuis, de marechaussee en een sportcentrum.

In 1999 werd het MOP vanuit België geïntroduceerd en het bleek een groot succes te zijn. In 2003 werd het MOP voor het eerst door de gemeente Heerlen georganiseerd samen met het Centrum voor Natuur- en MilieuEducatie (CNME) Parkstad Limburg. In de provincie Limburg doen dit jaar zeven gemeentes mee aan het programma.

Voor scholen is het een fantastische gelegenheid om 'het milieu' in de praktijk te zien. Tijdens het bezoek krijgen de kinderen een activiteit aangeboden met de nadruk op het milieu. Zo kunnen ze het milieu in al zijn zichtbare en minder zichtbare facetten ontdekken. Ze zien in de praktijk wat volwassenen aan milieubesparing doen. Bijvoorbeeld: wat doen ze met afval? Hoe besparen ze energie? Gebruiken ze milieuvriendelijke of duurzame grondstoffen?

Uitnodiging voor de redactie:
Wij nodigen u van harte uit om zelf een ontmoeting mee te maken. U bent welkom bij het bezoek aan boer A. Huynen, Bremersweg 11 op 1 juni om 11.00 uur.

HEERLEN, 27 mei 2004
Concernstaf Communicatie
Maureen Bisscheroux
(045) 56 04 070
persvoorlichting@heerlen.nl

CNME Parkstad Limburg
Dhr. Webeling
(045) 5418758
info@nmeparkstad.nl

-----------------------
p e r s

---- --

Deel: ' Basisscholen op bezoek bij bedrijven in de buurt '


Lees ook