Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ)

Basisschool in Rotterdam start 'Jaar van de Hygiëne'

Basisschool de Driehoek in Rotterdam opent aanstaande vrijdag 1 september hun Jaar van de Hygiëne op een feestelijke manier. Om 13.00 uur zal mevrouw Helderder, bekend van Pluk van de Petteflet, de leerlingen van de Driehoek komen inspecteren. Wethouder Volksgezondheid Jantine Kriens van de gemeente Rotterdam zal dit bijzondere jaar op een ludieke wijze officieel openen.

Het schooljaar 2006-2007 staat bij basisschool de Driehoek in het teken van de hygiëne. Met drie projecten van elk twee weken besteedt de Driehoek aandacht aan Hygiëne & het eigen lichaam, Hygiëne & de omgeving en Hygiëne & voeding. Tijdens deze projectweken zullen verschillende activiteiten plaatsvinden zoals een veegweek, lessen over lichaamsverzorging en regels voor leerkrachten en kinderen over hoe ze het schoolplein schoon kunnen houden. Bijzonder aan de werkwijze van de Driehoek is dat na afloop van elk project bekeken wordt hoe de succesvolle onderdelen van die week structureel opgenomen kunnen worden in het schoolplan. Hierdoor zullen de succesvolle maatregelen en activiteiten volgende schooljaren zonder veel extra inspanning steeds worden uitgevoerd als vast onderdeel van het schoolbeleid. Zo zal de school blijvend aandacht besteden aan hygiëne en werkt de school aan een structureel gezondheidsbeleid.

Gezonde School Methode
Leerkrachten, leerlingen en ouders hebben gezamenlijk ervoor gekozen om dit schooljaar te werken aan hygiëne. Dit hebben zij gedaan aan de hand van de schoolSlag prioriteitenworkshop. Hiermee bepaalden zij welke onderwerpen zij belangrijk vinden om op hun school aan te pakken. De schoolSlag prioriteitenworkshop is onderdeel van de Gezonde School Methode, een manier van werken die scholen helpt om structureel aan de slag te gaan met gezondheid en veiligheid. Bij de toepassing van de Gezonde School Methode wordt de school begeleid door GGD Rotterdam e.o. en het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ.

Deel: ' Basisschool in Rotterdam start 'Jaar van de Hygiëne' '
Lees ook