Basisschool in Zoetermeer start `Jaar van Gezonde Voeding'


ZOETERMEER, 20071101 -- Basisschool De Buut in Zoetermeer opent woensdag 7 november haar `Jaar van Gezonde Voeding' op een feestelijke manier. Om half negen geven leerlingen en leerkrachten op het schoolplein onder belangstelling van onder meer ouders de aftrap met een lied over een gezonde start van de dag. Vervolgens zal Frank Speel, wethouder Zorg in Zoetermeer, het Jaar van de Gezonde Voeding op een ludieke wijze openen. Aansluitend zingen leerlingen en leerkrachten met hulp van ouders hun lied over voeding en beginnen het Jaar van de Gezonde Voeding met een schoolontbijt.

Met diverse activiteiten zal De Buut dit jaar gezonde voeding stimuleren op school. Zo krijgen alle leerlingen les over gezonde voeding, eten en drinken de leerlingen en leerkrachten voortaan gezond op school en komt er regelmatig een ditist op school waar ouders advies over gezonde voeding kunnen krijgen.
De Buut zal aan het eind van dit schooljaar bekijken welke activiteiten succesvol waren en die in de volgende schooljaren blijven uitvoeren als onderdeel van het schoolbeleid. Het thema voor volgend schooljaar staat ook al vast: het stimuleren van bewegen. De nieuwe speeltoestellen op het schoolplein waarvan een deel in het kader van de campagne Lekker Buitenspelen zijn geschonken aan de school komen hierbij goed van pas. Maar De Buut heeft niet alleen aandacht voor gezonde voeding en bewegen; ook aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen wordt veel aandacht besteed.

Gezonde School Methode
Het Jaar van Gezonde Voeding is tot stand gekomen met belangrijke inbreng van leerlingen, ouders en leerkrachten. Zo hebben zij gezamenlijk aangegeven dat zij voeding een belangrijk gezondheidsonderwerp vinden om op hun school aan te pakken. Dat hebben zij gedaan met een zogenaamde `prioriteitenworkshop'. Ook hebben zij aangegeven op welke wijze zij aandacht aan voeding willen geven.
Deze werkwijze is onderdeel van de Gezonde School Methode. Dat is een manier van werken die scholen helpt om structureel aan de slag te gaan met gezondheid, welzijn en veiligheid. De Buut wordt hierbij begeleid door de GGD Zuid-Holland West en het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ.


Deel: ' Basisschool in Zoetermeer start `Jaar van Gezonde Voeding' '
Lees ook