LACHEN VOOR 'N KNAAK LOTERIJ VAN START

basisschoolleerlingen helpen Jantje Beton

Utrecht, 26 augustus 1999 - De maand september staat in het teken van de Lachen voor 'n Knaak Loterij van Jantje Beton. Duizenden leerlingen uit het basisonderwijs zijn dan op pad om loten te verkopen aan familieleden, vrienden en bekenden. De Lachen voor 'n Knaak Loterij is speciaal opgezet voor het basisonderwijs. Deelnemende scholen mogen de helft van de opbrengst houden voor eigen projecten. Met de andere helft steunen ze het Nationaal Jeugd Fonds Jantje Beton.

Dankzij de opbrengst van de Lachen voor 'n Knaak Loterij kan Jantje Beton jaarlijks honderden projecten voor buitenschoolse opvang financieel ondersteunen. De noodzaak voor dit soort projecten is nijpender dan ooit, vooral nu de discussie over een vierdaagse lesweek opnieuw is opgelaaid. Jantje Beton wil, ongeacht het aantal lesdagen, dat er voor kinderen voldoende mogelijkheden zijn om buiten schooltijd met elkaar te spelen, nieuwe dingen te leren en de maatschappij te ontdekken.

Ieder jaar doen meer scholen mee met de Lachen voor 'n Knaak Loterij. De loterij is een welkome financiele aanvulling op het vaak krappe budget van de scholen. Met de opbrengst schaft een school bijvoorbeeld computers aan. Of het speelplein wordt opgeknapt. Steeds meer schoolpleinen krijgen een belangrijke buurtfunctie. Vooral aan het eind van de schooldag zijn de kinderen vaak aangewezen op opvangmogelijkheden in de eigen buurt.

Op 25 november zal een notaris de trekking van de Lachen voor 'n Knaak Loterij verrichten. Er zijn tal van prijzen te winnen. De hoofdprijs is een droomreis die de winnaar samen met Jantje Beton kan samenstellen. Ook voor de school die het winnende lot verkoopt is een leuke prijs te winnen. De school mag met de kinderen naar de film of het theater.

noot voor de redactie/niet voor publicatie:

Voor meer informatie over de Lachen voor 'n Knaak Loterij of over het Nationaal Jeugd Fonds Jantje Beton kunt u contact opnemen met Wilna Kuipers (030-2427267) of Gerdien Rabbers (030-2427256). U kunt ook kijken op www.jantje-beton.nl.

Deel: ' Basisschoolleerlingen helpen Jantje Beton '
Lees ook