PERSINFORMATIE KROON RACING

Bastiaans uitgevallen tijdens Clio race

Zandvoort, 5 september 1999 Nadat Phil Bastiaans eerder op de dag de race voor het Nederlands kampioenschap Renault Mégane had gewonnen, waren de verwachtingen voor het optreden van Bastiaans in de Europese Renault Sport Clio Trophy hooggespannen. Helaas haalde de coureur van Kroon Racing de eindstreep van die race niet.

Phil Bastiaans startte de race voor ruim veertigduizend toeschouwers vanaf de zestiende positie. Vooraf had Bastiaans laten weten dat hij tevreden was met een zestiende plek in de training (in een veld van maar liefst 54 deelnemers), maar dat hij de race toch echt in de Top Tien wilde eindigen. Dat lukte helaas niet. In de derde ronde (Bastiaans lag toen twaalfde) ging de stuurbekrachtigingspomp van de Clio van Bastiaans defect. Dat betekende een aantal ronden later het einde van zijn race.

De wedstrijd werd na een felle strijd tussen een kopgroep van vier coureurs gewonnen door de Fransman Guillaume Greuet. Hij profiteerde van een crash in de kopgroep die werd veroorzaakt nadat twee van de vier koplopers elkaar in de laatste ronde van het asfalt duwden.

Uitslag Renault Sport Clio Trophy, Circuit Park Zandvoort, 5 september 1999 1 Guillaume Greuet (F)
2 Anthony Beltoise (F) + 5.463 seconde
3 Andrej Kulundzic (Yug) + 6.148 seconde

Snelste trainingstijd: James Ruffier (F) 1:52.761, gemiddelde snelheid 137.282 km/u Snelste ronde: Andrea Bellichi (I) 1:54.803, gemiddelde snelheid 134.840 km/u

Zoekwoorden:

Deel: ' Bastiaans uitgevallen tijdens Clio race '
Lees ook