013 Tilburg

Programma-overzicht:
4-10-2001 Cinecave
Bat Cave
aanvang: 21.00 uur, zaal open:20.30 uur
entree: f 3,50 (¬ 1,59)
voorverkoop: Geen voorverkoop

Regie: M. Night Shyamalan
Met: Bruce Willis, Samuel L. Jackson
Robin Wright Penn e.a

David Dunn is een beveiligingsbeambte van middelbare leeftijd die met een behoorlijke midlifecrisis kampt. Het auto-ongeluk dat in zijn Highschool tijd abrupt een einde maakte aan zijn sportcarrière vreet nog steeds aan hem, iets waar zijn huwelijk met zijn jeugdliefde Audry meer en meer onder te lijden heeft. David komt echter in het middelpunt van de belangstelling te staan als hij als enige een vreselijk treinongeluk overleeft waarbij 117 andere passagiers en 7 bemanningsleden wel om het leven komen. Hij wordt vervolgens benaderd door de hem onbekende, aan een rolstoel gekluisterde, Comic Art handelaar Elijah Price die een verklaring claimt te hebben voor David s ogenschijnlijke onkwetsbaarheid&

De tweede grote film van regisseur Shyamalan is op alle fronten intrigerend te noemen. Net als in zijn eerste film The Sixth Sense, wordt het verhaal tergend subtiel opgebouwd:stapje voor stapje ontvouwt zich het mysterie rond de onbreekbaarheid van David Dunn. Unbreakable is een visueel prachtige en ingenieuze film met een lange nawerking, gemaakt door een getalenteerde regisseur die er alles aan doet om de platgetreden paden van het horror/fantasy genre te ontwijken.

18-10-2001 Cinecave
Bat Cave
aanvang: 20.30 uur, zaal open:20.00 uur
entree: f 3,50 (¬ 1,59)
voorverkoop: Geen voorverkoop

The Hudsucker Proxy
Wanneer de directeur van het succesvolle bedrijf Hudsucker Industries zelfmoord pleegt, bedenkt zijn commissie een plan om het bedrijf te laten leiden door een naïeve zondebok, die het bedrijf ten gronde kan richten zodat ze het achter zijn rug om kunnen opkopen en meer geld kunnen verdienen. Helaas kiezen ze de ambitieuze idealist Norville die net een dag in de postkamer werkt. Norville heeft een geniaal idee.... Een zeer stijvolle gefilmde comedy die zich afspeelt in de jaren '50 met wat surrealistische trekjes. Een minder bekende film van de Coen brothers die niet over het hoofd gezien mag worden.

O Brother, where art thou?
Het verhaal is lichtelijk gebasseerd op Homerus' Odyssee. (Volgens de Coen brothers hebben ze het boek niet eens gelezen.) Drie ontsnapte gevangen, Everett Ulysses McGill en zijn maten Delmar en Pete, maken een wonderbaarlijke reis op zoek naar een begraven schat die in een vallei ligt die onder water gezet gaat worden. Het is dus een kwestie van tijd om de schat te bereiken. Onderweg komen ze in de meest vreemde situaties terecht. Waaronder het per ongeluk lanceren van een succesvolle muziekcarrière en een aanvaring met de KKK. Wederom een meesterwerkje van de CoenBrothers dat zich in de jaren '40 afspeelt. Nadere omschrijving: een ware feel good movie!

More? Check HTTP://www.013web.nl

Deel: ' Bat Cave in 013 Tilburg '
Lees ook