Batterijduur smartphone het belangrijkst voor consument


Breda, 20140108 -- Consumenten vinden een de batterijduur het belangrijkst voor een hedendaagse smartphone. Als tweede is de snelheid het belangrijkst gevolgd door het scherm. Dit blijkt uit onderzoek van SimOnlyRadar.nl onder 2360 respondenten, die hun stem de afgelopen drie maanden konden uitbrengen op de vraag: Wat vind jij het belangrijkst voor een smartphone?

Met zeventien procent (405 respondenten) van de stemmen is batterijduur gekozen als belangrijkste eigenschap voor een smartphone. Dat juist de batterijduur als winnaar uit de bus komt is geen verrassing, aangezien de hedendaagse smartphones alsmaar groter en sneller worden wat op dit moment vooral ten koste gaat van de batterijduur. Zo gaan de topmodellen van de bekende smartphonefabrikanten van dit moment vaak niet langer dan een dag mee. Onze respondenten zouden graag zien dat de accu minimaal twee dagen zou kunnen functioneren zonder op te laden. Dit betekent dus bij de meeste smartphones een verdubbeling van de huidige batterijduur.

De op een na belangrijkste eigenschap van een smartphone is de snelheid met zestien procent (380) van de stemmen. Het snel functioneren en navigeren op een mobiele telefoon wordt verzorgd door de processor. Ieder jaar worden er nieuwe technieken gevonden die de processors sneller en efficiënter maken. Enkele jaren geleden beschikte de processor van een smartphone nog over een enkele kern, terwijl hedendaags het rekenwerk op sommige modellen al wordt uitgevoerd door een octa-core (acht kernen).

Ook het scherm van de smartphone is voor een groot deel van consumenten belangrijk (lees: vijftien procent (362)). Het scherm heeft min of meer dezelfde stormachtige ontwikkeling doorgemaakt als de processor, door in de afgelopen jaren alsmaar groter en scherper te worden. In 2011 was een scherm groter dan 4,0 inch in de diameter nog niet denkbaar en sinds 2013 bestaan er smartphones met displays groter dan 6,0 inch. Ook de techniek van het scherm – zoals LCD en AMOLED – wordt steeds verbeterd. De ontwikkeling staat nog lang niet stil, want dit jaar worden de eerste mobiele telefoons verwacht met een flexibel (gebogen) scherm.

Op gepaste afstand volgen de volgende zeven andere eigenschappen (gesorteerd van belangrijkst naar minst belangrijk): Camera, design, besturingssysteem, gebruiksvriendelijkheid, geheugen en tot slot de behuizing en software features.

Aan het onderzoek hebben in de periode 1 oktober 2013 tot aan 31 december 2013 2360 mensen meegedaan, waarbij er gekozen kon worden uit tien verschillende opties en iedere respondent maximaal drie voorkeuren kon aangeven. 


Deel: ' Batterijduur smartphone het belangrijkst voor consument '
Lees ook