goudvishal arnhem


talma

vrijdag 07 april

bauer + meindert talma & the negroes voorverkoop start 04/03

entree f 12,50 voorverkoop: f 10,-

open 21:00


in tegenstelling tot wat een aantal mensen dachten die de goudvishal al opbelden voor een reservering gaat het hier niet om een concert van frans bauer maar om een concert van bauer.

bauer is een nieuwe incarnatie van berend dubbe jr. die zich ook al verdienstelijk maakte als drummer van bettie serveert. ook is hij het brein achter 5th dimension television en momenteel doet hij ook de voice overs van rtl4. onder het motto techniek en vernuft nam berend dit solo project op in een kamer van 3x4 die volgepropt was met samplers en keyboards en berend zelf natuurlijk. er komt geen gitaar aan te pas maar de muziek is er niet minder avontuurlijk op! 'on the move' is een uitstekende pop plaat geworden die bol staat van de invetieve arrangementen, geweldige teksten en last but not least erg catchy melodieen. de plaat is een absolute luistertip! en het concert nog meer!

meindert talma is geboren en getogen in de friese wereldstad surhuisterveen, alwaar hij orgelles kreeg van de plaatselijke gereformeerde kerkorganist. dat beloofde wat. en inderdaad. in 1998 kreeg hij de friese popprijs voor z'n albums 'hondert punten' en 'ferhudukker' z'n laatste heet 'dammen met oom hajo' en het is de soundtrack bij z'n gelijknamige debuutroman. 'ik doe tegen niemand een bek open/ik laat ze rustig kankeren en geef geen sjoege/ik ben zo gesloten als een oester.' zingt hij in 'oester' de liedjes en verhalen in en op 'dammen met oom hajo' zijn geinspireerd op zijn ncrv jeugd, vrolijk, triest, wereldvreemd en benauwend.meindert is vanavond voor de derde keer in de goudvishal want we krijgen geen genoeg van zijn poetische lo-fi popminiatuurtjes.

meindert talma home page: https://www.meinderttalma.nl

bauer homepage: https://www.bauer-plaza.com

Deel: ' Bauer + Meindert Talma & The Negroes in Goudvishal Arnhem '
Lees ook