Ingezonden persbericht

Persbericht

BBC selecteert ZyIMAGE

Volledig geautomatiseerd systeem voor distributie en archivering van persknipsels

Amsterdam, september 2001 -- ZyLAB Technologies BV, ontwikkelaar van document imaging en full-text retrieval software, levert een volledig automatisch systeem aan de British Broadcasting Corporation (BBC). Het systeem is aangepast aan de behoeften van de BBC en wordt ingezet door de afdeling die de persknipsels verzorgt.

Jan Scholtes, algemeen directeur van ZyLAB Technologies: 'Alle knipsels die nu via papier verdeeld worden kunnen voortaan volledig automatisch via de ZyIMAGE webserver worden gedeeld. Wegens een aantal specifieke wensen van de BBC op het gebied van selectie, presentatie en categorisatie hebben we een aantal aanpassingen doorgevoerd, waarmee deze implementatie volledig tegemoetkomt aan de eisen van BBC's knipseldienst.'

De installatie bij de BBC bestaat uit een A2- en een A3-scanner, ZyCLIP-software voor het elektronisch knippen, ZyIMAGE Webserver voor het delen van knipsels via het web, ZyALERT voor het pushen van knipsels, speciale schermen voor de webserver en een aantal ZyFIND-licenties. Daarnaast zorgt ZyLAB voor de installatie van de systemen en voor cursussen voor de gebruikers. Met behulp van deze software voldoet de BBC tevens aan alle in het Verenigd Koninkrijk geldende copyright-wetgeving voor elektronische knipselkranten en elektronische archieven.

ZyLAB Technologies BV, Hoogoorddreef 9, 1101 BA Amsterdam. Tel.: 020 - 69 19 550, fax: 020 - 6965175, e-mail: info@zylab.nl. Website: www.zylab.nl.

ZyLAB
ZyLAB is een snelgroeiend en winstgevend Nederlands bedrijf, gevestigd in Amsterdam Zuidoost. ZyLAB was in 1983 de eerste leverancier die een volledig programma leverde om elektronische documenten op het PC platform op de volledige tekst te kunnen doorzoeken. Sinds 1991 concentreert ZyLAB zich volledig op het maken en leveren van totaaloplossingen om binnen kantoor- en operationele omgevingen snel en eenvoudig zowel papieren- als elektronische documenten te archiveren, zoeken, vinden, organiseren, delen en te reproduceren. Wereldwijd heeft ZyLAB meer dan 600.000 licenties verkocht en heeft het operationele installaties op meer dan 5.000 verschillende sites. ZyLAB heeft diverse kantoren in Europa, de USA en Azië. Alle software van ZyLAB wordt in Nederland ontwikkeld. Meer informatie op www.zylab.nl. Voor redactionele informatie:
PB1801
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034,
fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-PR.com.

Deel: ' BBC selecteert ZyIMAGE voor behandeling persberichten '
Lees ook