Ingezonden persbericht

Persbericht

Hoofddorp, 5 september 2001

BBEYOND EERSTE SERVICE PROVIDER MET ALTERNATIEF VOOR VASTE VERBINDING

'Business Connect Basic' biedt SDSL-verbinding tussen bedrijfsvestigingen

BBeyond biedt vanaf vandaag Business Connect Basic en is daarmee de eerste Nederlandse service provider die netwerkverbindingen tussen bedrijfsvestigingen mogelijk maakt op basis van SDSL (Symmetric Digital Subscriber Line). Deze technologie biedt tot ruim 2 Mbps 'upstream' én 'downstream' waardoor Business Connect Basic een serieus alternatief is voor vaste verbindingen zoals huurlijnen en frame relay. De nieuwe dienst kenmerkt zich door een gunstige prijs/kwaliteit verhouding en een korte levertijd van enkele weken.

Arthur van den Ende, commercieel directeur BBeyond: "Veel bedrijven zijn ontevreden over de tarieven van vaste verbindingen. De levertijden zijn vaak lang, enkele maanden is geen uitzondering. Ook het aanpassen van bestaande verbindingen aan de behoefte van de eindgebruiker is moeizaam en kostbaar. Met Business Connect Basic lossen we al deze problemen op."

Door de snelle uitbreiding van het breedbandnetwerk kan begin 2002 zeventig procent van de zakelijke markt in Nederland van Business Connect Basic gebruik maken. Bedrijven kunnen voor Business Connect Basic terecht bij hun eigen netwerk- of beveiligingsleverancier.

Over BBeyond
BBeyond is een service provider gespecialiseerd in het leveren van breedband internet access services aan ondernemingen in Nederland. Naast internettoegang biedt BBeyond aanvullende diensten zoals webhosting, domeinnaam-registratie en e-mail. De diensten zijn beschikbaar vanaf EURO 99. BBeyond maakt als dochteronderneming gebruik van het geografisch verfijnde breedbandnetwerk van BBned dat gebaseerd is op DSL-technologie (Digital Subscriber Line). Door middel van deze technologie worden koperen telefoonlijnen geschikt gemaakt voor ultrasnel dataverkeer. De belangrijkste investeerder achter BBned is Telecom Italia, waarmee ook BBeyond zich heeft verzekerd van een solide partner. BBeyond is opgericht in maart 2001 en is gevestigd in Hoofddorp.

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

BBeyond
Mirjam Smets
Tel: 023-565 99 62

Mailto:mirjam.smets@bbeyond.nl
http://www.bbeyond.nl

DLV Public Relations
Michèle de Vries
Tel: 023-554 20 30
Mailto:michele@dlvpr.nl
http://www.dlvpr.nl/pressroom

Deel: ' Bbeyond 1ste service provider alternatief vaste verbinding '
Lees ook