-PERSBERICHT-

Amstelveen, 4 oktober 2001

BEA benoemt Alfred S. Chuang to chief executive officer

BEA voorzitter Bill Coleman wordt Chief Strategy Officer

BEA Systems, een van 's werelds marktleiders in e-business infrastructuur software, heeft vandaag aangekondigd dat mede-oprichter Alfred S. Chuang, hiervoor BEA's COO, is benoemd tot Chief Executive Officer. De afgelopen twee jaar heeft Chuang BEA's wereldwijde operations geleid, waaronder productontwikkeling, marketing, sales, diensten, financiën, corporate ontwikkeling, business planning en human resources. Chuang zal nauw samenwerken met mede-oprichter Bill Coleman, die als voorzitter van de Raad van Bestuur zal aanblijven en tevens de rol van Chief Strategy Officer op zich zal nemen.

Succesvolle transformaties
"BEA heeft in het verleden om de paar jaar een succesvolle transformatie ondergaan, om beter aan te kunnen sluiten bij de ontwikkelingen in de markt", aldus Bill Coleman. "Het beste voorbeeld hiervan is toen wij in 1998 WebLogic overnamen, en Alfred BEA door die transformatie stuurde. Dit leidde er toen toe, dat BEA marktleider in applicatieservers werd. Samen hebben Alfred en ik veel van de door ons zelf gestelde mijlpalen gehaald, inclusief het doel om het bedrijf te worden dat het snelst een opbrengst van $1 miljard zou behalen. Dit laatste hebben we gehaald middels het acquireren van 11.000 klanten en het bouwen van een wereldwijd netwerk van meer dan 2.100 partners."

Chuang: "Sinds we BEA zes jaar geleden startten, zijn we erop gericht geweest een bedrijf voor de lange termijn te bouwen. Bij de oprichting van het bedrijf wilden we toegevoegde waarde creëren voor onze klanten, de beste mensen aantrekken en behouden en de aandeelhouders een maximale waarde bieden. Deze waarden zijn nog steeds heel belangrijk".

Over Alfred Chuang
Chuang studeerde computerwetenschappen aan de universiteit van San Francisco en genoot zijn aanvullende opleiding aan de Universiteit van California, Davis. Chuang was hierna 19 jaar werkzaam op het gebied van onderzoek naar software systemen, commerciële computer ontwikkeling en advisering, waarvan 9 jaar bij Sun Microsystems. Hier bekleedde hij verschillende managementfuncties, waaronder Corporate Information Systems Director en Chief Scientist van Sun Integration Services. In 1995 verlieten Chuang en twee van zijn collega's, Bill Coleman en Edward Scott, Sun en richtten zij BEA Systems op.

Als voorzitter en Chief Strategy Officer, zal Coleman, samen met de Raad van Bestuur en het uitvoerend management team, betrokken blijven bij de strategische beslissingen binnen het bedrijf. Coleman zal zich richten op de relatie met BEA klanten en medewerkers en op het promoten van de waarden die karakteristiek zijn voor de BEA cultuur.

Over BEA Systems
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is één van 's werelds meest vooraanstaande bedrijven op het gebied van e-business infrastructuur software. Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 11.000 klanten, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en haar WebLogic® product familie behoren tot de meest betrouwbare merken in e-business. Bedrijven die hun e-business gebaseerd hebben op het BEA WebLogic E-Business PlatformTM zijn betrouwbaar, in hoge mate schaalbaar en in staat nieuwe diensten snel op de markt te brengen. Het e-business platform van BEA is de de facto standaard voor meer dan 2,100 system integrators, independent software vendors (ISVs) en application service providers (ASPs). Deze leveren hiermee totaaloplossingen om e-businesses toekomstbestendig te maken en stellen bedrijven hiermee in staat snelle groei en winstgevendheid te behalen. Het hoofdkantoor van BEA Systems is gevestigd in San Jose in Californië. De vestiging in Nederland bevindt zich in Amstelveen. BEA heeft in totaal 93 vestigingen in 34 landen. Op het web is BEA Systems te vinden onder www.bea.com.


-EINDE BERICHT-

Deel: ' BEA benoemt Alfred S. Chuang to chief executive officer '
Lees ook