Ingezonden persbericht

Persbericht

BEA breidt haar productportfolio uit waardoor ondernemingen op een nieuwe manier applicaties en businessprocessen kunnen ontwikkelen en integreren

Point-to-Point integratie maakt plaats voor een geconvergeerde benadering van applicatieontwikkeling en integratie

AMSTELVEEN, 4 maart 2003 - BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS), leverancier van applicatie-infrastructuursoftware, lanceert vandaag op haar achtste jaarlijkse technologieconferentie eWorld in Orlando Florida, nieuwe producten en diensten voor businessintegratie. Dankzij BEA WebLogic Platform 8.1® is het mogelijk maatwerk applicatieontwikkeling en integratie samen te brengen in een uniforme infrastructuur. Hierdoor maakt BEA het mogelijk snellere 'time-to-value' te bereiken van ideeën, innovaties en investeringen.

BEA Systems richt zich op de kloof die traditionele enterprise applicatie-integratieproducten (EAI) creëren. Deze 'point-to-point' integratie van legacy-applicaties leidt slechts tot kostbare en tijdrovende IT-projecten, zonder rekening te houden met toekomstige ontwikkelingen. Bovendien is deze benadering niet in staat de verwachte ROI te realiseren. Applicatieontwikkeling en integratie zijn al decennia van elkaar geïsoleerd en zitten het gebruik van nieuwe producten in de weg. Deze kloof frustreert kopers van technologie en vertraagt de productiviteitswinst. Point-to-point EAI heeft geleid tot enorme kosten en rigide infrastructuren die niet zijn ontworpen om mee te bewegen met de continu veranderende bedrijfsomgeving.
Om deze inefficiëntie uit de weg te ruimen levert BEA een geconvergeerde applicatieplatformsuite. Deze nieuwe benadering biedt ondernemingen een uniforme en vereenvoudigde manier om applicaties en webservices te bouwen, te integreren, uit te breiden en in gebruik te nemen. Het voordeel is een krachtig softwareplatform dat eenvoudiger in gebruik is en een snellere 'time to value' levert.

"Vandaag is een keerpunt in de applicatie-infrastructuurmarkt", zegt Alfred Chuang, oprichter, voorzitter en CEO bij BEA Systems. "De ontwikkeling, integratie en uitbreiding van applicaties in een uniform, krachtig framework zorgt voor een drastische verhogingen in IT-productiviteit. Dankzij deze convergerende benadering kunnen klanten hun enterprise applicaties sneller ontwikkelen en integreren om zodoende flexibele bedrijfsprocessen te creëren. Dit alles op basis van een makkelijk bruikbaar softwareplatform dat snel is aan te passen aan de evoluerende business of aan de veranderingen die door de concurrentie wordt opgelegd."

Traditionele EAI-producten benaderen integratie door 'one-off' oplossingen te creëren die alleen maar werken binnen hun individuele silo's, en niet zijn gebouwd op een bepaalde infrastructuur. BEA benadert integratie (vanuit een 'bottom up' perspectief) met een open en op standaarden gebaseerd framework en ontwikkelomgeving. Dit framework biedt lijnmanagement van een bedrijf een solide fundament waarmee bedrijven veel eenvoudiger hun applicaties kunnen inpluggen en koppelen. De ontwikkelaars van een bedrijf krijgen een ontwikkelomgeving waarmee zij veel eenvoudiger applicaties en webservices kunnen ontwikkelen. Zodoende worden tijd en kosten van ontwikkeling en integratie drastisch gereduceerd.

Volgens het rapport van de Giga Information Group, Inc., met de titel: "Application Development and Integration: Solutions Converge to the Benefit of Both," van mei 2002, zal convergentie de noodzakelijke coherentie leveren aan bedrijfssoftware. "Terwijl integratietools historisch gezien gescheiden zijn van geïntegreerde applicatieontwikkelomgevingen, zal de samenvoeging van integratietools in dezelfde omgevingen het ontwikkelaars en integrators veel eenvoudiger maken die activiteiten binnen een coherent beheerde life-cycle te doen, waardoor tevens een coherenter beheerde 'set of deliverables' ontstaat", zegt Mike Gilpin, research fellow bij Giga Information Group.

Door een op standaarden gebaseerde platformbenadering voor integratie in te nemen, neemt BEA de noodzaak weg om gescheiden omgevingen voor integratie en applicatieontwikkeling te onderhouden. Dit leidt niet alleen tot een vermindering van software-uitgaven, maar nog belangrijker, klanten hoeven niet langer ontwikkelaars op te leiden voor meervoudige platformen en 'proprietary' talen. BEA is de enige leverancier die klanten de mogelijkheid biedt applicaties te integreren en te ontwikkelen die zijn gebouwd met legacy technologie ­ van COBOL tot C++ - alsmede Java en Microsoft WebServer 2003 (.NET). Dit heeft als resultaat dat met een op standaarden gebaseerde en geïntegreerde Java-ontwikkelomgeving de ontwikkelproductiviteit hoger wordt, terwijl BEA werkt samen met vooraanstaande systems integrators, ISV's en platformleveranciers om klanten de meest complete, flexibele en schaalbare computerarchitectuur te verschaffen. BEA wordt ondersteund door vele leveranciers, waaronder Accenture, Borland, Cap Gemini Ernst & Young, Deloitte Consulting, Documentum, HP, Intel Corporation en Siebel Systems.

BEA Systems
BEA Systems, Inc. (NASDAQ: BEAS) is marktleider in applicatie-infrastructuursoftware. Ruim dertienduizend klanten over de hele wereld gebruiken BEA's bedrijfssoftware, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en WebLogic behoren tot de betrouwbaarste namen in de markt.

BEA heeft haar hoofdkantoor in San José, Californië en heeft 81 kantoren in 34 landen. In Nederland heeft BEA Systems een vestiging in Amstelveen en in België in Zaventem. Voor meer informatie kunt u de BEA website bezoeken op: http://www.bea.com.

# # #

Meer informatie voor de redactie:

Bertil Snel
BEA Systems
T: 020 2018177
E: snel@bea.com

Monique Potters
Potters PR
T: 0345 501595
M: 06 28 88 96 32
E: monique@potterspr.nl

Deel: ' BEA Systems breidt productportfolio uit '
Lees ook