Ingezonden persbericht

Persbericht

BEA Systems levert met XMLBeans verregaande samenwerking van applicatie-integratie en applicatieontwikkeling

Technologische innovatie geeft samenwerking Java en XML een kickstart en verhoogt productiviteit Java-ontwikkelaars

Amstelveen , 28 januari 2003 - BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS), leverancier van applicatie-infrastructuursoftware, introduceert BEA XMLBeans. BEA XMLBeans is een revolutionaire innovatie van technologie die is ontworpen om de productiviteit en het gebruiksgemak van ontwikkelaars te verhogen door het inlijven van XML-gegevens in Java sterk te vereenvoudigen. BEA streeft ernaar de samenwerking in bedrijven te vergroten door één algemeen raamwerk te creëren voor businessproces-modellering, applicatieontwikkeling en enterprise J2EE-ontwikkeling. BEA vereenvoudigt met XMLBeans het proces om XML-data in Java-applicaties in te lijven, waardoor ontwikkelaars hun tijd beter kunnen indelen en hun expertise kunnen gebruiken voor applicatieontwikkeling met toegevoegde waarde. Hierdoor is de time-to-market van enterprise-applicaties en webservices-applicaties veel korter.

Door de enorme groei van op XML gebaseerde applicaties zoals webservices, is het toegankelijk maken en het manipuleren van XML-documenten vanuit Java-applicaties van groot belang geworden voor de ondernemingen. Orthodoxe benaderingen tot het in- en toevoegen van XML-gegevens in Java, zoals het gebruik van traditionele DOM of SAX, zijn lastig en vreten tijd. Andere benaderingen om Java-datamodellen en XML te koppelen hebben vaak gegevensverlies tot gevolg vanwege de fundamentele verschillen tussen beide talen waardoor ontwikkelaars de informatie moeten hercoderen en maatwerkkoppelingen moeten bouwen. Dankzij BEA XMLBeans hoeven ontwikkelaars niet langer compromissen te sluiten. BEA XMLBeans biedt ontwikkelaars een bekende en gemakkelijk te gebruiken Java 'object-based' view van XML-gegevens. Anders dan andere Java 'binding'-oplossingen, maakt BEA XMLBeans het mogelijk dat programmeurs de betrouwbaarheid van pure XML-gegevens kunnen blijven gebruiken en tegelijkertijd kunnen profiteren van de productiviteitswinst en flexibiliteit van Java.

"Vele organisaties doen enorme investeringen in XML-gegevens en informatie-uitwisseling dankzij de unieke mogelijkheid van XML om over besturingsplatformen en programmeertalen heen te werken ­ een noodzakelijk ingrediënt om dynamische applicaties en webservices te bouwen", zegt Adam Bosworth, chief architect en senior vice-president van Advanced Development bij BEA Systems, Inc. "Maar het volledige gebruik van XML in Java is altijd een grote uitdaging geweest. BEA XMLBeans maakt het echter mogelijk, terwijl de ontwikkelaars geen last

Beschikbaarheid
De technologische preview van BEA XMLBeans is nu beschikbaar voor alle ontwikkelaars. BEA XMLBeans is verkrijgbaar als een gratis, hosted service via
http://dev2dev.bea.com/techtrack/detail.jsp?highlight=xmlbeans Meer weten over BEA XMLBeans? Neem deel aan BEA's live webseminar op woensdag 29 januari 2003 om 18:00 uur. U kunt zich registreren via http://dev2dev.bea.com/community/webinars.jsp?highlight=webinars.

BEA Systems
BEA Systems, Inc. (NASDAQ: BEAS) is marktleider in applicatie-infrastructuursoftware. Ruim dertienduizend klanten over de hele wereld gebruiken BEA's bedrijfssoftware, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en WebLogic behoren tot de betrouwbaarste namen in de markt.

BEA heeft haar hoofdkantoor in San José, Californië en heeft 81 kantoren in 34 landen. In Nederland heeft BEA Systems een vestiging in Amstelveen en in België in Zaventem. Voor meer informatie kunt u de BEA website bezoeken op: http://www.bea.com.

# # #

Meer informatie voor de redactie:

Bertil Snel
BEA Systems
T: 020 2018177
E: snel@bea.com

Monique Potters
Potters PR
T: 0345 501595
M: 06 28 88 96 32
E: monique@potterspr.nl

Deel: ' BEA Systems levert met XMLBeans verregaande samenwerking van applica.. '
Lees ook