Beamix stofarme Lichtgewicht Tegellijm: meer vierkante meters met minder lijm


Eindhoven, 20090515 -- Beamix introduceert met de stofarme Lichtgewicht Tegellijm FLEX - Wit 668 een tegellijm die voldoet aan de huidige wensen en eisen van de doe-het-zelver. De Lichtgewicht Tegellijm FLEX - Wit 668 is een flexibele stofarme lichtgewicht poedertegellijm die zorgt voor een minimum aan stof bij het aanmaken en betekend een aanzienlijke ontlasting van armen, schouders, rug en knien.

"De Lichtgewicht Tegellijm FLEX - Wit 668 is stofarm waardoor de werkplek nagenoeg stofvrij blijft en de hoeveelheid stof, die de bij het aanmaken ingeademd wordt, tot een minimum wordt beperkt. Bovendien kenmerkt dit product zich door een soepele verwerking en het lichtgewicht, wat een aanzienlijke ontlasting is voor armen, schouders, rug en knien. Kortom, werken met dit product betekent minder tillen, optimale stofarme verwerking en 35% meer m per kilo", aldus Peter Sonntag, Category Manager DHZ.

Toepassingen
De Lichtgewicht Tegellijm FLEX - Wit 668 is geschikt voor het verlijmen van allerhande keramische wand- en vloertegels, mozaek, tegel- op tegel, splijttegels en niet verkleuringgevoelig marmer en natuursteen op gipskartonplaten, vloeren met vloerverwarming, houtachtige, steenachtige en anhydriet ondergronden. Tevens is de Lichtgewicht Tegellijm FLEX - Wit 668 uitermate geschikt voor binnen- en buitentoepassingen, zowel in droge als natte ruimten.

Productomschrijving
Beamix Lichtgewicht Tegellijm FLEX - Wit 668 is een kant-en-klaar fabrieksmatig vervaardigde cementgebonden poederlijm op basis van EN 12004; type C2FTE. Als dunbed- middelbed- en vloeibedlijm toepasbaar.

Verbruik
15kg Beamix Lichtgewicht Tegellijm FLEX - Wit 668 is voldoende voor ongeveer 9m (bij vertanding lijmkan van 6 mm).

Waterhoeveelheid
6,7 - 7,8 liter (afhankelijk van de toepassing en gewenste dikte van het lijmbed) water 15kg Beamix Lichtgewicht Tegellijm FLEX - Wit 668.

Verwerking
* Verwerk de aangemaakte lijmspecie boven 5*C op een niet bevroren ondergrond.
* Verwerk de lijmspecie bij voorkeur met een vierkant getande lijmkam
* Verwerk de aangemaakte lijmspecie binnen ongeveer 3 uur (afhankelijk van de lijm- en omgevingstemperatuur).

Houdbaarheid
Houdbaar en chromaatarm tot 12 maanden na productiedatum indien droog opgeslagen in de originele verpakking.

Maxit Nederland B.V.


Deel: ' Beamix introduceert stofarme Lichtgewicht Tegellijm FLEX - Wit 668 '
Lees ook