Bedrijf uit Voorburg beveiligt haven van Antwerpen


VOORBURG, 20080118 -- Global iD services uit Voorburg heeft actief bijgedragen bij de implementatie van een nieuw kaart management systeem voor beheer van de toegangspassen voor de havens van Antwerpen en Zeebrugge.

In oktober 2007 begon dit prestigieuze project. In Antwerpen draaide een verouderd identificatiesysteem dat aan migratie naar de huidige technologin toe was. Frank de Coster van Alfapass wendde zich tot diverse partijen in Belgi en Nederland om te zoeken naar de juiste kennis en ondersteuning die een project van deze omvang nodig heeft.

Na maanden van intensief onderzoek, vele gesprekken en het inventariseren en analyseren van het pakket van eisen heeft Dhr. de Coster uiteindelijk gekozen voor Global iD services uit Voorburg. Global iD services laat weten zeer verheugd te zijn met deze positieve beslissing. Dhr. van den Bos die verantwoordelijk is voor de security oplossingen binnen Global id services reageert: "Uiteraard mogen wij als Global iD services trots zijn dat wij met onze kennis en ervaring in de security branche dit project mogen ondersteunen met onze oplossingen."

De bijdrage van Global iD services richt zich in het bijzonder op de selectie, begeleiding en toelevering van de nodige Card Enhancement en Card Encoding tools die vervolgens onder de noemer van een CardFive SDK feilloos werden gentegreerd in de Alfapass kaart management webapplicatie. Tevens neemt Global iD services het onderhoud voor de benodigde hardware componenten voor haar rekening.

Frank de Coster licht toe: "We hadden al een voorselectie gemaakt op internet en CardFive sprak ons erg aan. Global iD is de distributeur van deze software en heeft ons op een professionele manier begeleid in het zoeken naar de juiste tools."

Over de samenwerking zegt Dhr. de Coster: "Wat wij in het bijzonder gewaardeerd hebben is het feit dat Global iD services elke stap in afstemming met ontwikkeling nauwlettend heeft opgevolgd en er ook heeft helpen op toezien dat de gestelde deadlines van de ontwikkeling werden gerespecteerd."

Uniek aan dit systeem is dat de server centraal staat en dat de kaartuitgiftepunten over diverse locaties in de havens zijn verdeeld. De kaarten die gebruikt worden betreffen vanwege de hoge security 4k Mifare kaarten voorzien van diverse beveiligingskenmerken al dan niet visueel herkenbaar.

De kaarten worden op locatie van alle gegevens voorzien en gecodeerd. De nieuwste ontwikkeling is dat men op locatie ondanks het feit dat er Mifare gecodeerd wordt op een lokaal werkstation geen Master Key Card fysiek aanwezig hoeft te zijn. Hiervoor is gekozen omdat het een High Risk omgeving betreft. De Mifare keys worden op een nieuwe manier gegenereerd zonder dat het risico bestaat dat de veiligheid in het geding komt.

Feiten op een rij:

35.000 Kaarthouders in 2007
5000-8000 nieuwe kaarten per jaar
Volledige web-based interface
biometrische gegevens in de vorm van een handscan opgenomen in de kaart
Aanvragen van nieuwe kaarten via internet in de loop van 2008 beschikbaar (fase 2)

Indien u meer informatie wilt over dit project kunt u contact opnemen met Frank de Coster van Alfapass op telefoonnummer +32 (0)3 203 9470.

Wilt u meer informatie over de CardFive toepassingen en hardware die Global iD servcies levert kunt u direct contact opnemen via telefoonnummer +31 (0)70 3004330 of via e-mail info@globalidservices.nl

Deel: ' Bedrijf uit Voorburg beveiligt haven van Antwerpen '
Lees ook