Koninklijk Horeca Nederland

Bedrijfschap stopt uitvoering bestrijding paracommercialisme

Het bedrijfschap Horeca en Catering stopt met ingang van 1 januari 2000 de uitvoering van de bestrijding van het paracommercialisme. Daartoe heeft het bestuur van het Bedrijfschap gisteren besloten. De reden voor dit besluit is dat de ondernemersorganisaties en de werknemersorganisaties in het bestuur geen overeenstemming hebben kunnen bereiken over de aanpak van het paracommercialisme en het bevorderen van de eerlijke mededinging door het Bedrijfschap.

Tijdens de vergadering heeft Koninklijk Horeca Nederland bekend gemaakt dat het de Ledenraad zal voorleggen de bestrijding van het paracommercialisme met ingang van 1 januari 2000 zelf ter hand te nemen.

De budgettaire ruimte van circa 1 miljoen op de begroting van het Bedrijfschap die ontstaat door het wegvallen van de bestrijding van het paracommercialisme en de daarmee samenhangende subsidies aan de regionale commissies, wordt gebruikt om de Schilthuiskorting te verhogen van 15% naar 25%. Het Bedrijfschap verleent deze korting aan leden van de ondernemersorganisaties om te voorkomen dat zij meer bijdragen aan collectieve belangenbehartiging dan niet-leden.

Bron: Persbericht bedrijfschap Horeca & Catering, 2 december 1999

www.horeca.org
Koninklijk Horeca Nederland Koninklijk Verbond van Ondernemers in het Horeca- en Aanverwante Bedrijf

Hit Counter

Deel: ' Bedrijfschap Horeca stopt bestrijding paracommercialisme '
Lees ook