SENTER

Landelijke bedrijvendag Senter

Bedrijvendag toont veelzijdigheid van Senter

Dat Senter een veelzijdige uitvoeringorganisatie van overheidsbeleid is, blijkt dit jaar meer dan ooit op de landelijke Bedrijvendag die op 23 mei in het Congresgebouw in Den Haag plaatsvindt. Traditiegetrouw is dit het moment waarop het Nederlandse bedrijfsleven informatie kan inwinnen over meer dan vijftig subsidie- en kredietregelingen die Senter uitvoert voor een groot aantal ministeries, voor enkele provincies en voor de Europese Commissie. Senter voert regelingen uit op het gebied van technologie, energie, milieu, export, onderwijs en internationale samenwerking. Senter heeft echter meer te bieden dan financiële ondersteuning. Zo kunnen bijvoorbeeld ondernemers die een partner zoeken bij Senter aankloppen, ook als het gaat om een buitenlands contact en Senter heeft inhoudelijke kennis in huis op een breed terrein.

Het programma van de bedrijvendag laat de bezoekers kennismaken met een aantal zeer uiteenlopende projecten waarin Senter (een agentschap van het Ministerie van Economische zaken) een rol speelt. Dat gebeurt aan de hand van interviews met vertegenwoordigers van bedrijven die met de stimuleringsregelingen die Senter uitvoert, succesvolle producten of diensten hebben ontwikkeld. Bij deze voorbeeldbedrijven is een startend bedrijf met een technologisch product, een snel groeiend bedrijf dat gebruik heeft gemaakt van de regelingen voor het MKB, een bedrijf dat zich richt op grensoverschrijdend ondernemen en een onderneming die met een zeer innovatief project de CO2-uitstoot flink heeft teruggebracht.

Op de bedrijvendag is ook aandacht voor de bijzondere wijze waarop Senter bedrijven helpt met het vinden van een partner op de zogenoemde brokerage evenementen. Ook de stimuleringsreglingen van de Europese commissie komen aan bod.

Op de informatiemarkt komt de veelzijdigheid van Senter nog meer naar voren, bijvoorbeeld door de presentaties van projecten op het gebied van onderwijs, verkeer en vervoer, wetenschappelijk onderzoek, en ondersteuning aan toekomstige EU-landen. Ook intermediaire organisaties zijn op de informatiemarkt aanwezig.

De presentatie van de bedrijvendag is in handen van parlementair journaliste Wouke van Scherrenburg. De informatiemarkt gaat om 12.30 open. Het centrale programma begint om 13.30 uur.

Deel: ' Bedrijvendag toont veelzijdigheid van Senter '
Lees ook