Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 25 september 2001
Beekse Bergen trein vervoert vorstelijk paar
Speciaal uit Brabant in Amersfoort voor Willem-Alexander en Maxima

Op woensdag 26 september brengen Willem-Alexander en Maxima een bezoek aan Amersfoort. De parktrein van Beekse Bergen wordt gebruikt voor de rondrit door de stad. Gemeente Amersfoort heeft tientallen treinen getest en uiteindelijk gekozen voor die van Beekse Bergen, omdat deze het beste functioneert voor het doel van het bezoek en bovendien koninklijk blauw is. De trein is uitvoerig getest en de bestuurder heeft zich goed voorbereid, zodat het vorstelijk paar een rondrit maakt in deze nu ook vorstelijke Beekse Bergen trein.

Op woensdag gaan Willem-Alexander en Maxima de provincie Utrecht verkennen. Als eerste brengen zij een bezoek aan de stad Amersfoort. Hier gaat het paar de nieuwe wijk Kattenbroek bekijken. Na een inleiding door een stedenbouwkundige stappen zij in de Beekse Bergen trein. Ze brengen een bezoek aan de reniewoningen en na een rondrit van een half uur stappen zij over op de koninklijke bus.

Gemeente Amersfoort is voor dit speciaal bezoek op zoek gegaan naar een passend vervoersmiddel. Door gebruik te maken van een open treintje heeft het vorstelijk paar zoveel mogelijk oog- en zwaaicontact. Van tientallen treinen bleek de Beekse Bergen trein het meest geschikt. Aangezien deze aan alle voorschriften voldoet en ook nog eens de koninklijke kleuren heeft.

De Beekse Bergen trein is uitgebreid getest, o.a. op hellingproef en remvermogen. De vaste machinist van de trein, Harry Nouwens, is in Amersfoort gaan kijken of de rondrit met het treintje te maken was. Nadat het treintje helemaal gepoetst was, is hij op transport gegaan richting Amersfoort. Het vervoersmiddel werd aangekleed met bloemen, natuurlijk in koninklijke kleuren. Vervolgens heeft de machinist nog een laatste proefrit gemaakt.

Het vorstelijk treintje vervoert normaal gesproken gasten van Bungalowpark & Camping en de Safaricamping Beekse Bergen over het recreatiepark. Vanaf eind april 2002 rijdt de trein weer voor alle verblijfsgasten van Beekse Bergen. Naar verwachting met twee erg populaire plaatsen die na woensdag oranje gekleurd zullen zijn. Voor meer informatie, telefoon: 0900-2335732 (35 cent/ 0,16 per minuut) of internet: www.beeksebergen.com Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Goof Lukken, Marketing & Communicatiemanager Beekse Bergen, tel: 013-5491116

Deel: ' Beekse Bergen trein vervoert Maxima door Amersfoort '
Lees ook