Beeld bacteriën creëert basis om relschoppers darmen aan te pakken


MyMicroZoo wil darmklachten aanpakken door bewoners darmen in kaart te brengen

LEIDEN, 20160630 -- Winderigheid, verstoppingen, diarree zijn enkele van de vele darmklachten waarmee Nederlanders te maken hebben. Het is vervelend en de oorzaak vaak onduidelijk. MyMicroZoo wil daar verandering in brengen door alle bewoners van de darmen (de bacteriën) in kaart te brengen, zodat de relschoppende bacteriën aangepakt kunnen worden.

MyMicroZoo™ zorgt voor een goed beeld van wat er gaande is in de microscopisch kleine dierentuin die in ieders lichaam huist. Het vertelt onder andere welke samenstelling van bacteriën in de darmen zitten.

‘Gezonde rustige darmen bevatten een variatie van diverse bacteriën. Zoals met alles geldt ook hier dat te veel bacteriën van een groep niet goed is, maar te weinig bacteriën van een groep is ook weer niet goed. Dat kan al snel leiden tot darmklachten’, vertelt Dr. Jos Seegers van MyMicroZoo™.

‘De bacteriën in de darmen willen we daarom in balans houden, want bacteriën in de darmen beïnvloeden iemands gezondheid enorm. Welke bacteriën daar zitten, is afhankelijk van wat iemand eet, drinkt en aan beweging doet. Daardoor kunnen sommige darmklachten ook relatief eenvoudig vermindert of zelfs verholpen worden, als bekend is welke bacteriën deze darmklachten veroorzaken.’

En daar komt MyMicroZoo™ bij om de hoek kijken. Met de speciale kit is het via www.mymicrozoo.nl voor iedereen mogelijk om inzicht in hun darmbacteriën te krijgen of, met andere woorden, de samenstelling en variatie van bacteriën in iemands darmen. De kit is toepasbaar voor zowel iemand die naar oplossingen zoekt om van zijn of haar darmklachten af te komen als voor iemand die actief bezig is met een gezonde levensstijl en daar het resultaat van wil nagaan.

Uitleg en Advies
‘Zodra het onderzoeksmateriaal is verzameld, analyseert een gespecialiseerd lab dit om daarna de uitslag bekend te maken. Wanneer we iemand zijn resultaten geven met de samenstelling van zijn darmbacteriën, geven we bij MyMicroZoo™ een uitleg wat de samenstelling van de bacteriën kan betekenen, wat ze doen en hoe dit beïnvloed kan worden met bijvoorbeeld een andere leefstijl of voedingspatroon’, zegt Seegers.

‘Verder geven we algemene informatie over hoe bepaalde voedingsmiddelen de bacteriën kunnen beïnvloeden. Daardoor kan iemand zelf, of samen met zijn arts of voedingsdeskundige zelf aanpassingen maken om darmklachten te verminderen en gezonder te leven. Zo geeft MyMicroZoo™ mensen meer inzicht in hun eigen menselijk lichaam en stellen we hen in staat om op een unieke en positieve manier aan een gezonde levensstijl te werken.’

Over MyMicroZoo
MyMicroZoo™ is opgericht op 26 mei 2016 als spin-out van BaseClear, een onafhankelijke service laboratorium voor DNA gebaseerde analyses.  MyMicroZoo™ is gevestigd in Leiden en richt zich op het overbrengen van kennis en begrip van de micro dierentuin in ieders lichaam en het bevorderen van een gezonde levensstijl.


Deel: ' Beeld bacteriën creëert basis om relschoppers darmen aan te pakken '
Lees ook