Museum Joure

Activiteiten

Beeldentuin

Deze zomer: Kini Copinga, Valthermond

Kini Copinga

Ook dit jaar wordt de prachtige tuin van Museum Joure weer ingericht met beelden. Dit jaar zijndat de bronzen beelden van Kini Copinga, die in Valthermond haar atelier heeft.

Kini Copinga heeft inmiddels landelijke bekendheid verworven met haar priesteressen en wachters. Na een studie aan de Akademie voor Kunst en Industrie in Enschede vonden al snel galeriehouders en museumdirecteuren hun weg naar haar atelier. Haar vakmanschap en de uitzonderlijke vormgeving van haar bronzen figuren maken nog steeds grote indruk. De thema's vindt ze in de rijke cultuur van de oude Grieken en Romeinen. Met een beetje fantasie zijn lijken haar koningsfiguren, priesteressen en wachters zo te zijn weggelopen van beroemde archeologische vindplaatsen.

De vaak in doeken gewikkelde lichamen stralen een bepaalde geheimzinnigheid uit. Opvallend in haar beelden is de plaats die de sokkel inneemt. Het is altijd moeilijk voor beeldhouwers om een goede verbinding tussen het beeld en de grond te maken. In eht verleden plaatste ze haar beelden op een staaf. De laatste jaren werkt ze ook met hoge smalle platen.

Deel: ' Beeldentuin Museum Joure expositie Kini Copinga '
Lees ook