Beeldkwaliteit nieuwsvideo's richting TV-beleving


Zoom.in gaat uitzenden op TV-kwaliteit

AMSTERDAM, 20061004 -- Per 11 oktober zal Zoom.in, grootste aanbieder van online videonieuws in Nederland en Europa (ruim 8 miljoen kijkers per maand), haar beeldkwaliteit meer dan verdubbelen naar 800 Kbps. De huidige breedbandkwaliteit is nu nog maximaal 350 kbps. Daarmee benadert Zoom.in voor alle programma's de standaard televisiekwaliteit. Nu ruim 75% van de internetabonnementen een minimale downstream snelheid heeft van 1 Mb of hoger, kunnen de nieuwsvideo's ook in een betere kwaliteit worden aangeboden.

Kijk hier voor een video op 800 kbps.

Zoom.in verwacht in de nabije toekomst de uitzendkwaliteit verder te verhogen, om aan de groeiende behoefte naar breedbandbeleving van de consument te voldoen. Met de hogere bandbreedte kan er met beeld meer worden gedaan en dat verhoogt de kijkersbeleving. De hogere kosten voor streaming en hosting zijn een investering in betere kwaliteit die aan de commercials van adverteerders kan worden gegeven.

Bram Bloemberg, algemeen directeur: "Zoom.in investeert hiermee in service en kijkplezier van onze kijkers. Dat waren in de eerste 9 maanden van dit jaar al meer dan 10 miljoen unieke bezoekers. Bovendien kunnen wij op deze manier ook onze adverteerders een hogere kwaliteit bieden. Wij zien dat grote adverteerders willen investeren in de kwaliteit van hun online marketing en daar doen we graag wat extra's voor. Toonaangevende adverteerders zoals ABN AMRO, D-Reizen, Vodafone, Achmea, Canon, Toyota en FBTO kiezen daarom ook voor Zoom.in."


Deel: ' `Beeldkwaliteit nieuwsvideo's richting TV-beleving' '
Lees ook