Beers Bedrijfsauto

Beers levert eerste 6-assige trekker in Nederland aan Holtrop & van der Vlist
Scania P124 GA12X4*8 NB

---

17/07/2002
Dhr D. Holtrop (L) ontvangt de sleutels van de nieuwe Scania uit handen van dhr J. Dunnink van Beers Bedrijfsauto b.v. (klik voor grotere foto) Onlangs heeft zwaartransportspecialist Holtrop & van der Vlist uit Assen de eerste 6-assige trekker in Nederland in gebruik genomen. Het betreffende voertuig, van het type Scania P124 GA12X4*8 NB, is dubbel aangedreven en volledig luchtgeveerd waarbij alle assen worden gecompenseerd. Verder is het uitgevoerd met de zuinige 470 pk/345 kW sterke 12-liter Turbocompound motor. Door de vestiging van Beers Bedrijfsauto b.v. te Groningen is de vrachtauto geheel naar wens van de klant geconfigureerd. Hierbij is het van origine 4-assige chassis uitgebreid met een 3e en een 6e bestuurbare as. Ten behoeve van een 50 tons trailerkoppeling is het chassis voorzien van een speciaal ontworpen hulpframe. Voor extra koeling is achter de cabine een extra radiateur met twee electrische ventilatoren gemonteerd. Deze extra radiateur is benodigd om de Turbocompoundmotor van de nodige koeling te kunnen voorzien en om langer en intensiever van de Scania Retarder gebruik te kunnen maken en zodoende de bedrijfsremmen te sparen. Tevens hebben de accu's, brandstoftank en de luchtketels een plek achter de cabine gekregen. Het dak van de cabine is afgeschuind zodat ook het transport van zware kranen met een mast geen probleem vormen. Het resultaat is een combinatie die met ontheffing een totaalgewicht van 130 ton mag hebben en machines tot 80 ton kan transporteren.

Holtrop & van der Vlist heeft een uitstekende reputatie op het gebied van de allerzwaarste transportklussen in binnen- en buitenland. Het bedrijf beschikt voor deze werkzaamheden over een vloot zeer gespecialiseerde voertuigen. Dit wagenpark bestaat o.a. uit 28 Scania's, waaronder 5 vijfassers.

De keuze voor Scania van het Drentse bedrijf ligt hem met name in het feit dat dankzij het modulaire specificatiesysteem het chassis volledig naar wens van de klant voor de specifieke taak kan worden gebouwd. De gekozen configuratie stelt Holtrop & van der Vlist in staat om bij dit treingewicht optimaal te kunnen manoeuvreren.

Deel: ' Beers levert eerste 6-assige trekker in Nederland '
Lees ook