Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 4 september 2001. Persbericht 2001/54.

Begraafplaats De Stille Hof krijgt opnieuw luidklok

Mevrouw W.A. ten Kate-Kliphuis schenkt een luidklok aan begraafplaats De Stille Hof in Hoogezand. De echtgenoot van mevrouw Ten Kate-Kliphuis ligt begraven op De Stille Hof. Het was zijn wens om een nieuwe luidklok te plaatsen in het torentje van het poortgebouw. Tijdens de bezettingsjaren is de luidklok door de Duitsers ontvreemd.

In het torentje van het poortgebouw is de klokkenstoel nog aanwezig en intact. Er is ruimte om een klok met een diameter van dertig centimeter op te hangen. Wel zijn er enkele kleine aanpassingen nodig. De oude klok werd met een touw bediend vanuit het poortgebouw. Er is vooral uit praktisch oogpunt gekozen voor electrische bediening van de klok.

In april 2001 zijn het poortgebouw met aula en de begraafplaats De Stille Hof aangewezen als Rijksmonument. Het plaatsen van de klok herstelt de oorspronkelijke functie, wat past in het monumentenbeleid. Het college van burgemeester en wethouders denkt dat het luiden van de klok bij herdenkingsplechtigheden in een behoefte zal voorzien. Daarom heeft het college de schenking graag aanvaard en mevrouw W.A. ten Kate-Kliphuis met een brief hartelijk bedankt voor dit zeer sympathieke gebaar. De kosten van plaatsing en de aanleg van de electrische installatie neemt mevrouw Ten Kate-Kliphuis voor haar rekening.

Begin november zal de plaatsing van de klok plaatsvinden. Mevrouw Ten Kate-Kliphuis geeft er de voorkeur aan in beslotenheid op de geboortedag van haar echtgenoot de luidklok in gebruik te nemen.

Zoekwoorden:

Deel: ' Begraafplaats Hoogezand-Sappemeer krijgt opnieuw luidklok '
Lees ook