---
Beheer prestaties en beschikbaarheid Antigen-software wordt nog eenvoudiger

---
Nieuwe module van NetIQ controleert prestaties en beschikbaarheid van Antigen en centrale 'troubleshooting' en verbeterde controle over Microsoft Exchange-servers Amsterdam, 12/07/2002

NetIQ Corporation (NASDAQ: NTIQ), een koploper op het vlak van systeem- en beveiligingsmanagement en webanalyse, en Sybari Software, Inc., producent van software voor beveiliging van e-mail- en messagingsystemen, hebben samen een module op de markt gebracht waarmee de prestaties en de beschikbaarheid van Sybari's Antigen-software nog beter kunnen worden beheerd. De NET IQ-module spoort binnen Antigen automatisch problemen op en corrigeert ze, waardoor bedrijven de kosten voor het beheer en de ondersteuning van anti-virusoplossingen aanzienlijk kunnen verlagen.

"De nieuwe module helpt bedrijven de Antigen-software steeds up-to-date te houden, correct te configureren en optimaal te doen presteren", verklaarde Michael Fodor, directeur van de prestatie- en beschikbaarheidsmanagement produkten voor NetIQ. "Op die manier kunnen NetIQ en Sybari hun klanten beschermen tegen de schadelijke effecten van virusaanvallen, en tegelijkertijd de beschikbaarheid en het optimaal functioneren van de Exchange-servers garanderen."

De NetIQ-module voor Antigen is ontworpen voor gebruik in NetIQ AppManager- en Microsoft Operations Manager-omgevingen. Ze biedt een compleet scala aan functies waarmee bedrijven de integriteit van de Microsoft Exchange-omgeving kunnen handhaven. De module bevat ondermeer de volgende eigenschappen, waarmee beheerders proactief kunnen werken:
· Gecentraliseerd beheer van Antigen-activiteiten, waaronder het analyseren en oplossen van problemen met virusincidenten, Antigens scanactiviteit, Antigen diensten en errors


· Gecentraliseerde updates en gebruik van meerdere scanengines en configuratie-instellingen, waaronder scantaken, bestandsfilters, berichtgevingen en scanner-updatepaden.


· Quarantainebeheer, waaronder het controleren van de bestandstelling en de grootte van gedistribueerde quarantainedatabanken, het genereren van waarschuwingen wanneer de toegestane grootte is overschreden en het verwijderen van quarantainedatabanken via de centrale NetIQ-console.


· Handmatig scanbeheer, zoals de mogelijkheid om manueel scantaken uit te voeren op gedistribueerde servers en geselecteerde opslaggroepen.

"NetIQ en Sybari verdienen lof voor hun samenwerking om een kwaliteitsoplossing te leveren die meer bescherming biedt voor gegevens en vitale bedrijfssystemen voor Exchange-gebruikers", zei Kevin McCuistion, productgroepmanager voor Exchange bij Microsoft. "Die samenwerking is een mooi voorbeeld van het groeiende 'bedrijfsecosysteem' dat is gebaseerd op het Microsoft-platform".

"De prestatie- en beschikbaarheidsmanagement module van NetIQ voor Antigen functioneert zoals aangekondigd", verklaarde Ed Trautman, senior systeemanalist voor Merrill Lynch. "Deze nieuwe oplossing is heel waardevol voor grote organisaties die hun Antigen-implementaties centraal moeten beheren. Ik beveel zeer zeker aan deze oplossingen tezamen te gebruiken".

"NetIQ en Sybari hebben beiden verzoeken gekregen van klanten om centraal beheer van Antigen mogelijk te maken vanaf de NetIQ-console", zei Tom Buoniello, vice-president productmanagement voor Sybari Software, Inc. "We zijn er zeker van dat de voordelen die integratie van onze uitgebreide e-mailbeveiligingstechnologie voor Exchange met de geavanceerde managementkwaliteiten die NetIQ biedt, niet alleen onze huidige gezamenlijke klanten ten goede zullen komen, maar alle toekomstige Exchange-gebruikers".

---
END

---
Over Sybari (www.sybari.com)
Sinds 1995 is Sybari een marktleider in anti-virus- en beveiligingsoplossingen voor groupware. Vandaag zijn meer dan 6 miljoen Microsoft Exchange/Outlook- en Lotus Domino/Notes-gebruikers die virusvrij kunnen werken dankzij Sybari's Antigen-technologie. De unieke architectuur van de Antigen-software zorgt voor een preventief afweerschild tegen virussen en kwaadaardige codes. Antigen voor Microsoft Exchange en Antigen voor Lotus Domino worden in meer dan 50 landen verdeeld via Sybari's locale vestigingen en distributienetwerk. Het hoofdkantoor van Sybari is gevestigd in New York, de EMEA-hoofdvestiging in Madrid, Spanje.
Sybari telt tot zijn klantenbestand namen als Amazon.com, Compaq, Dell, Deloitte & Touche, Getronics, JD Power, Lufthansa, Merrill Lynch, Nortel, Pirelli, Reckitt Benckiser, Sony, Texaco, Tosco, De Amerikaanse federale regering, en Visa.. Het bedrijf sloot strategische allianties af met ondermeer Lotus Development (NYSE:IBM), Microsoft (NASDAQ:MSFT), Computer Associates (NYSE:CA), Compaq (NYSE:CPQ), Sophos, Inc., Network Associates, Inc. (NASDAQ:NETA), en Norman Data Defense Systems.

Over NetIQ
Opgericht in 1995, NetIQ Corp. (NASDAQ: NTIQ) is een vooraanstaande producent van oplossingen voor systeemmanagement, beveiligingsmanagement en webanalyse. Hoewel NetIQ zich oorspronkelijk richtte op de markt voor Windows-beheer, levert het nu oplossingen voor meerdere platformen, hetgeen betere bedrijfsprestaties oplevert met een hoger rendement op investeringen in infrastructuur en het internet. NetIQ verkoopt zijn producten wereldwijd, zowel direct als via een netwerk van partners en detaillisten die zijn geautoriseerd door NetIQ. Het hoofdkwartier van het bedrijf is gevestigd in San Jose, Californië, en de ontwikkelings- en operationele afdelingen in Houston, Texas; Raleigh, North Carolina.; Bellevue, Washington.; en Portland, Oregon. Voor meer informatie, ga naar de NetIQ website op
http://www.netiq.com of bel (001)(888) 323-6768. Prijsopgave en beschikbaarheid
De prestatie- en beschikbaarheidsmanagement module van NetIQ voor Antigen wordt nu geleverd voor $600 per server. Voor meer informatie, neem contact op met uw plaatselijke NetIQ-verkoopafdeling of bel (001) (888) 323-6768.

Contacten:
Voor NetIQ
Liza Goldberg, Press & Analyst Relations, (001)(408) 856-3073, liza.goldberg@netiq.com
Nanci Werts, Investor Relations, (001)(503) 294-7025 x2564, nanci.werts@netiq.com
Voor Sybari Software
Richard Booms, Business Development & Channel Manager, tel: +31 (0) 20 658 6330, fax: +31 (0) 20 658 6111, e-mail: Richard_Booms@sybari.com
Sasa Radosevic, Product Manager EMEA, tel: +31 (0) 20 658 6952, fax: +31 (0) 20 658 6111, e-mail: Sasa_Radosevic@sybari.com
Mediarelatie
NewsEngine PR, Ineke Tiesinga of Claudia Mairböck, tel:
+31 (0) 20 567 2170, e-mail:
ineke.tiesinga@newsenginepr.com,
claudia.mairbock@newsenginepr.com
www.newsenginepr.com
Ref.:SYB0027-C05EA

Deel: ' Beheer prestaties en beschikbaarheid Antigen-software eenvoudiger '
Lees ook