Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: BEHIND THE SCENES BIJ DUTCH DESIGN IN TAC WORKS

Dutch Design Week in Temporary Art Centre: geen glamour, maar hard werk

Een designer bepaalt zijn eigen uren, netwerkt op hippe feestjes en vliegt naar Milaan om zijn one-of-a-kind werken te verkopen. Toch? Wat veel mensen zich niet realiseren is dat designer zijn ook keihard werken is. Maak deze Dutch Design Week kennis met de 'andere' kant van Dutch Design in het Temporary Art Centre (TAC). Negentien ontwerpers geven u een kijkje in de keuken van hun vak, in de centrale tentoonstelling TAC Works en de vijf deelexposities: de Toonkamer, Pauze, Club Brabantia, NULL en Hal 6. De brochure is hier alvast te bekijken of downloaden.

TAC WORKS - geeft met een paar simpele pennenstreken aan hoe een ontwerpproduct tot stand komt. Bekijk de schetsen, prototypen en testmodellen die de bouwstenen zijn voor een eindproduct. DE TOONKAMER - vernieuwend, tijdloos en stijlvol design met een knipoog van Ilona Huvenaars, Studio Oooms, Marijn van der Poll en Blokmeubel PAUZE - Neem een pauze van de hectische week en leer Petra Lammers, Knol Ontwerp, Thijs Bakker Ontwerpt en Dik & Stijlloos beter kennen. CLUB BRABANTIA - Anouk Bax, Marcel de Buck en Mariëlle Mijs brengen een ode aan analoge communicatie met een knipoog naar brabantse gezelligheid. NULL - OddOne, Joon&Jung en Atelier Boetzkes maakten een abstract schaalmodel van een gedroomd interieurlandschap. HAL 6 - maak kennis met het werk van TACgenoten Merel van Beukering, Trifid, Marieke van de Graft, Esther van Waalwijk, Studio van Laar en Ilona Huvenaars.

Als kers op de taart presenteren Danielle Hooijmans en Raoul Smorenburg, in de Letterbak en de TACwand van het nieuw ingerichte restaurant, naast eigen werk het Afrika project van Stichting Zimela.

ETEN
Aan de inwendige mens schenkt TAC ook voldoende aandacht: restaurant Eetlust serveert elke dag van 13:00-21:00 biologische en vegetarische lekkernijen.

In het DIY diner kun je zelf je creativiteit kwijt: Eetlust zorgt voor de ingrediënten, inspiratie en begeleiding. De rest moet je zelf doen: waan je een fooddesigner en ga aan de slag met je eigen maaltijd.

MUZIEK
Naast de enorme lijst van exposities staat de Dutch Design Week natuurlijk ook bekend om zijn uitmuntende feestjes. TAC heeft voor alle avonden in het weekend live acts geboekt die je gratis kan bezoeken!

Op zaterdag 23 oktober trappen DS-10 Dominator, Hakki Takki en het OKC DJ-team de Dutch Design Week af met stuiterende dubstep en knetterende electro en een flinke dosis energie!

Op vrijdag 29 oktober warmt de Noorse Lasse Passage de avond op met zijn ontspannen, dromerige muziek. Daarna roept Lazer Crystal uit Chicago met stemmen, elektronica en percussie een swingende retrostijl op die je alleen maar kan associeren met zweterige fuifzalen.

Op zaterdag 30 oktober zet Bomb Diggy TAC op z'n kop met hun unieke tropical bass sounds, de beste floorwrecking beats and sexy, funky rhythms.

DESIGN ONTSLAKKING
En als je na alle designdrukte last hebt van fysieke en mentale uitputting - om over vermoeidheid, leverletsel of andere kwetsuren nog maar niet te spreken- kun je op 4 november een frisse start maken met OKC's Grote Design-ontslakking. Keer terug naar je kern en laat al het design uit je wegvloeien!

Dutch Design Week in TAC: 23 oktober t/m 31 oktober. Locatie: Temporary Art Centre, Vonderweg. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. TAC Works exposities: zo-do van 13:00 - 19:00u en vr-za van 13:00 - 22:00u Live muziek: vrijdag 23, zaterdag 29 en zondag 30 oktober om 20.30 u Design Ontslakking: donderdag 4 november om 20.30u Openingstijden restaurant Eetlust: dagelijks 13:00-21:00u
---

NOOT VOOR DE REDACTIE
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Laura Graat, laura@tac.nu of 040 2461325.

Temporary Art Centre
Het Temporary Art Centre (TAC) is hét platform van culturele productie en performance, een combinatie van bedrijfsruimtes voor de culturele sector én een jong experimenteel podium voor de stad en de regio. TAC biedt een breed scala aan exposities, concerten, theatervoorstellingen en cross-over projecten. www.tac.nu

Koreaans ontwerpersduo en TACgenoten Joon&Jung werken mee aan deelexpostie NULL. Fotograaf: Marcel de Buck Om u af te melden voor deze nieuwsbrief gebruikt u deze link.


Deel: ' Behind the scenes bij maakproces van design in TAC Works '


Lees ook